Троицки: У правој сам форми, у право вријеме!

После паузе због суспензије прошле године, Виктор Троицки одиграо је свој први меч на Ролан Гаросу.

Тенис 26.05.2015 | 16:40
Троицки: У правој сам форми, у право вријеме!

“Ово ми је омиљени Грен слем турнир, највише ми одговарају терени. Чини ми се да су ове године за нијансу спорији услови него последњи пут када сам био. И даље ми одговара, добро сам тренирао и заиста се осећам спремним“, рекао је Виктор.

Српски тенисер у првој рунди је савладао Јан-Ленарда Штруфа са 6:2, 6:1, 6:7 (3-7), 6:1, а посао је могао да заврши и брже јер је сервирао за победу на 5:4 у трећем сету.

“Имао сам мали пад концентрације у трећем сету, једини мало слабије одиграни гем, мада ни у тај брејку нисам бриљирао. Мислим да сам и тај сет играо добро, до тог брејка није имао никакву шансу, а онда је почео да игра на све или ништа и улазило му је. Не могу да кажем да сам претерано лоше одиграо тада, можда нисам најбоље и како је требало да завршим, али задовољан сам игром“.

Виктор је поново носилац на Грен слем турниру, што је још један знак да се враћа на место на којем је био пре суспензије.

“Велика је то олакшица, то је био и циљ – да се што пре вратим да будем носилац на већим турнирима и то сам и постигао. Био је мали притисак после турнира у Монте Карлу, следећих неколико турнира нисам одиграо баш најбоље јер сам знао да ме мало дели од места носиоца, али у Риму сам то надокнадио. У правом периоду сам подигао форму, пре два Грен слем турнира“.

У другој рунди Троицки ће се састати са Симонеом Болелијем, којег је ове сезоне већ добио два пута.

“Познајем Симонеа врло добро, пријатељи смо. Квалитетан је играч са финим ударцима – чисто удара лоптицу и форхендом и бекхендом. Јесам га добио два пута ове године, али оба пута било је тешко. Те победе даће ми самопоуздање пред меч, никада нисмо играли на шљаци, надам се да ће проћи добро по мене“, закључио је Троицки.

Коментари / 0

Оставите коментар