Troicki: U pravoj sam formi, u pravo vrijeme!

Posle pauze zbog suspenzije prošle godine, Viktor Troicki odigrao je svoj prvi meč na Rolan Garosu.

Tenis 26.05.2015 | 16:40
Troicki: U pravoj sam formi, u pravo vrijeme!

“Ovo mi je omiljeni Gren slem turnir, najviše mi odgovaraju tereni. Čini mi se da su ove godine za nijansu sporiji uslovi nego poslednji put kada sam bio. I dalje mi odgovara, dobro sam trenirao i zaista se osećam spremnim“, rekao je Viktor.

Srpski teniser u prvoj rundi je savladao Jan-Lenarda Štrufa sa 6:2, 6:1, 6:7 (3-7), 6:1, a posao je mogao da završi i brže jer je servirao za pobedu na 5:4 u trećem setu.

“Imao sam mali pad koncentracije u trećem setu, jedini malo slabije odigrani gem, mada ni u taj brejku nisam briljirao. Mislim da sam i taj set igrao dobro, do tog brejka nije imao nikakvu šansu, a onda je počeo da igra na sve ili ništa i ulazilo mu je. Ne mogu da kažem da sam preterano loše odigrao tada, možda nisam najbolje i kako je trebalo da završim, ali zadovoljan sam igrom“.

Viktor je ponovo nosilac na Gren slem turniru, što je još jedan znak da se vraća na mesto na kojem je bio pre suspenzije.

“Velika je to olakšica, to je bio i cilj – da se što pre vratim da budem nosilac na većim turnirima i to sam i postigao. Bio je mali pritisak posle turnira u Monte Karlu, sledećih nekoliko turnira nisam odigrao baš najbolje jer sam znao da me malo deli od mesta nosioca, ali u Rimu sam to nadoknadio. U pravom periodu sam podigao formu, pre dva Gren slem turnira“.

U drugoj rundi Troicki će se sastati sa Simoneom Bolelijem, kojeg je ove sezone već dobio dva puta.

“Poznajem Simonea vrlo dobro, prijatelji smo. Kvalitetan je igrač sa finim udarcima – čisto udara lopticu i forhendom i bekhendom. Jesam ga dobio dva puta ove godine, ali oba puta bilo je teško. Te pobede daće mi samopouzdanje pred meč, nikada nismo igrali na šljaci, nadam se da će proći dobro po mene“, zaključio je Troicki.

Komentari / 0

Ostavite komentar