Срамна пресуда у случају мале Наталије

-Невероватно је да докторка с очигледним пропустима у раду буде ослобођена уз образложење да кривица није доказана - наводи Давид Кецман, ујак преминуле Наталије Тешић.

Србија 26.05.2015 | 11:45
Срамна пресуда у случају мале Наталије

Наталија Тешић преминула је 2009. године док је имала свега шест месеци и то због погрешне дијагнозе и лекарског немара. Данас, уместо да је родитељи спремају за школу, обележиће шестогодишњи помен својој беби.

Трагична прича ове породице почела је у мају 2009. уешки Дому здравља “Нови Београд”. Бебу с тешким запаљењем мозга доктори су у два наврата враћали кући на лечење, уз објашњење да се ради о најобичнијем вирусу.

Неопходне анализе нису урађене, а права дијагноза утврђена је тек из трећег пута, кад је дете у тешком стању пребачено у дечју болницу у Тиршовој. Беба је затим убрзо пала у кому и преминула.

За несавесно лечење оптужена је докторка Лидија Манић која је дете прегледала другог дана, али без обављања свих неопходних анализа, а потом вратила кући.

– Шокирани смо пресудом, као и читавим суђењем које заједно с истражним поступком трајало више од пет година. Невероватно је да докторка с очигледним пропустима у раду буде ослобођена уз образложење да кривица није доказана. Верујемо да ће Апелациони суд укинути пресуду – каже ујак бебе Давид Кецман.

Извор: Блиц

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

разоцарана

26.05.2015 09:58

Колико јос дјецице треба да умре па да се неко дозове памети? Страсно ста нам се све десава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

р

26.05.2015 13:13

Шта је са пацијентима које лијеци Стевандиц кад толико варао СДС шта је са болесним који мисле да је он доктор он преварант.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

26.05.2015 13:32

Жалости , дај Боже правде !

ОДГОВОРИТЕ