"Издао" бога да би спасио дијете

Двадесетдвогодишњи сик Харман Синг, који је дирнуо читав свијет када је скинуо турбан да би замотао главу дјечака кога су у Новом Зеланду ударила кола, добио је награду за овај хумани чин пошто му је локална продавница поклонила намјештај за његов скромно опремљен стан.

Свијет 26.05.2015 | 09:42
"Издао" бога да би спасио дијете

Синг, који је живи у Оукленду, истрчао је из куће када чуо је шкрипу точкова и угледао тешко повријеђеног дечака Дејџана Паију. Видјевши да дијете крвари, без оклијевања је одмотао турбан, који је код сика важан вјерски симбол и никада се не скида на јавном месту, и замотао га дјечаку око главе, преноси надлану.цом.

Када су га новинари локалне телевизије "Оне Неwс" посјетили у његовом стану, видјели су да живи у веома скромним условима, спава на душеку на поду и да има само двије пластичне столице и мали пластични сточић. Инспирисана забринутим коментарима гледалаца, редакција сајта "Гоод Неwс Нетwорк" ступила је у везу с власником локалне продавнице, која је изненадила Синга новим намјештајем.

Млади студент није могао да вјерује када је угледао камион и људе који су истоварили гарнитуру за сједење, кревет и сточић. Био је толико дирнут да је једва успио да прозбори "хвала" и "веома сам срећан" прије него што се расплакао. Када се прибрао, рекао је да је ово највеће изненађење у његовом животу.

Сјетио се и свог оца који је преминуо прошле године. "Кад би сада могао да ме види, био би поносан", рекао је он. Четири дана послије несреће Синг је посјетио Дејџана у болници и донио му балон и честитку. "Тако сам срећан што га видим. Он је храбар момак", рекао је је Син за Дејли мејл.

Иако још хода на штакама, дјечачић се опоравља и стање му је стабилно, а његова мајка је дубоко захвална Сингу. "Веома сам му захвална, јер знам да њихова вјера брани скидање турбана. Да није било њега, мој син више не би био с нама", рекла је она.

Извор: На длану

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ми6

26.05.2015 07:47

Wелл доне Синг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О чему ви

26.05.2015 07:53

Ово је вијест. Будимо људи а не звјери....

ОДГОВОРИТЕ
Name

лол

26.05.2015 09:53

Сиромасан али богат! Богату и мирну дусу има. Људина.

ОДГОВОРИТЕ