"Izdao" boga da bi spasio dijete

Dvadesetdvogodišnji sik Harman Sing, koji je dirnuo čitav svijet kada je skinuo turban da bi zamotao glavu dječaka koga su u Novom Zelandu udarila kola, dobio je nagradu za ovaj humani čin pošto mu je lokalna prodavnica poklonila namještaj za njegov skromno opremljen stan.

Svijet 26.05.2015 | 09:42
"Izdao" boga da bi spasio dijete

Sing, koji je živi u Ouklendu, istrčao je iz kuće kada čuo je škripu točkova i ugledao teško povrijeđenog dečaka Dejdžana Paiju. Vidjevši da dijete krvari, bez oklijevanja je odmotao turban, koji je kod sika važan vjerski simbol i nikada se ne skida na javnom mestu, i zamotao ga dječaku oko glave, prenosi nadlanu.com.

Kada su ga novinari lokalne televizije "One News" posjetili u njegovom stanu, vidjeli su da živi u veoma skromnim uslovima, spava na dušeku na podu i da ima samo dvije plastične stolice i mali plastični stočić. Inspirisana zabrinutim komentarima gledalaca, redakcija sajta "Good News Network" stupila je u vezu s vlasnikom lokalne prodavnice, koja je iznenadila Singa novim namještajem.

Mladi student nije mogao da vjeruje kada je ugledao kamion i ljude koji su istovarili garnituru za sjedenje, krevet i stočić. Bio je toliko dirnut da je jedva uspio da prozbori "hvala" i "veoma sam srećan" prije nego što se rasplakao. Kada se pribrao, rekao je da je ovo najveće iznenađenje u njegovom životu.

Sjetio se i svog oca koji je preminuo prošle godine. "Kad bi sada mogao da me vidi, bio bi ponosan", rekao je on. Četiri dana poslije nesreće Sing je posjetio Dejdžana u bolnici i donio mu balon i čestitku. "Tako sam srećan što ga vidim. On je hrabar momak", rekao je je Sin za Dejli mejl.

Iako još hoda na štakama, dječačić se oporavlja i stanje mu je stabilno, a njegova majka je duboko zahvalna Singu. "Veoma sam mu zahvalna, jer znam da njihova vjera brani skidanje turbana. Da nije bilo njega, moj sin više ne bi bio s nama", rekla je ona.

Izvor: Na dlanu

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mi6

26.05.2015 09:47

Well done Sing.

ODGOVORITE
Name

O čemu vi

26.05.2015 09:53

Ovo je vijest. Budimo ljudi a ne zvjeri....

ODGOVORITE
Name

lol

26.05.2015 11:53

Siromasan ali bogat! Bogatu i mirnu dusu ima. Ljudina.

ODGOVORITE