Јовичића сумњиче за нестанак докумената о продаји "Боске"

Криминалистичка полиција Центра јавне безбједности Бањалука поднијела је пријаву против Југослава Јовичића, бившег помоћника министра трговине и туризма РС, јер га сумњиче да је неовлаштено изнио или уништио службени документ који се односи на продају Робне куће "Боска".

Република Српска 26.05.2015 | 07:29
Јовичића сумњиче за нестанак докумената о продаји "Боске"

Бошко Панџа, начелник Центра јавне безбједности Бањалука, је на конференцији за новинаре у ЦЈБ-у рекао да су поступили по захтјеву Окружног тужилаштва Бањалука од марта ове године, а у вези с пријавом коју је доставило Министарство трговине и туризма, наводећи да је из просторија Министарства нестао оригинални уговор о продаји "Боске".

"На основу прикупљених информација и доказа постоји основ сумње да је Ј.Ј. (53) из Бањалуке починио кривично дјело фалсификовање или уништавање службене исправе", рекао је он, напоменувши да је извјештај против Јовичића поднесен 22. маја 2015. године.

Њега сумњиче да је споменуто дјело починио у периоду од 17. септембра 2012. до 14. марта 2013. године.

Јовичић нам је рекао да је у Министарству провео само неколико мјесеци и да је тај уговор потписан четири или пет година прије него што је он отишао из Министарства, које је, како је рекао, напустио прије двије године.

"Нити сам шта видио, нити сам ја био задужен да као савјетник министра чувам документацију. То је покушај да се скрене одговорност са оних који су потписивали тај уговор на некога ко нема никакве везе с тим", рекао је Јовичић.

Додао је да није забринут и да не осјећа никакву одговорност за нестанак докумената.

"Једино ми је непријатно што ме зовете и што ћу сутра изаћи у новинама. А што се тиче те документације, нека се брину они који су све то и направили и који то покушавају свалити на мене", рекао је он.

Јовичић је ванредни професор на Независном универзитету у Бањалуци и директор Научноистраживачког института тог универзитета. Раније је био и менаџер три бензинске пумпе у Лакташима и Требињу, а на изборима 2006. био је кандидат СДП-а за српског члана Предсједништва БиХ.

Био је и директор за имплементацију пројекта изградње државног затвора у Источном Сарајеву. Више пута је путем медија оптуживао представнике различитих нивоа власти да су приликом имплементације пројекта извршене малверзације и да је нестала велика количина новца.

Наведени уговор је закључен између Владе РС и конзорцијума правних лица који чине "Зекстра група" и "Делта Реал Естате" из Београда.

Уговор је потписан у вријеме кад је министар био Предраг Глухаковић, а у споменутом периоду за којег Јовичића сумњиче да је изнио документе министар је био Бакир Ајановић. Иначе, Јовичић је изашао из Владе РС у марту 2013, када је министар постала Маида Ибришагић-Хрстић.

Извор: Независне

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

жика ж

26.05.2015 06:14

Свакако и моја баба зна да се уговор прави у најмање 4 анд 6 примјерака. А гдје су остали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

градјанин

26.05.2015 06:43

Па Васовиц је министру децидно,сколски,као малом дјетету објаснио гдје су мјенице и уговори.Засто се сада МУП хвали да је ријесијо слуцај?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИКИ

26.05.2015 08:27

Агрегат из т.о.невесиње. који је украо Миковиц савјетник садасњи, такодје пријтњама покусава овај издајник СДС да прикрије, фалсификује документацију и подмеце слузбеницима. Он је лицно пијан наредио да се да агрегат који је цуван у ватрогасној јединици који никада није врацен...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПИПИ

26.05.2015 11:46

АЛИ СТВАРНО ОВО ЈЕ ПРВЕВИШЕ. НА ОВАКО МАЛОМ ПРОСТОРУ ТОЛИКО ЛОПОВА????????????????????????????НЕКА НАМ ДРАГИ БОГ БУДЕ У ПОМОЋИ!

ОДГОВОРИТЕ