Jovičića sumnjiče za nestanak dokumenata o prodaji "Boske"

Kriminalistička policija Centra javne bezbjednosti Banjaluka podnijela je prijavu protiv Jugoslava Jovičića, bivšeg pomoćnika ministra trgovine i turizma RS, jer ga sumnjiče da je neovlašteno iznio ili uništio službeni dokument koji se odnosi na prodaju Robne kuće "Boska".

Republika Srpska 26.05.2015 | 07:29
Jovičića sumnjiče za nestanak dokumenata o prodaji "Boske"

Boško Pandža, načelnik Centra javne bezbjednosti Banjaluka, je na konferenciji za novinare u CJB-u rekao da su postupili po zahtjevu Okružnog tužilaštva Banjaluka od marta ove godine, a u vezi s prijavom koju je dostavilo Ministarstvo trgovine i turizma, navodeći da je iz prostorija Ministarstva nestao originalni ugovor o prodaji "Boske".

"Na osnovu prikupljenih informacija i dokaza postoji osnov sumnje da je J.J. (53) iz Banjaluke počinio krivično djelo falsifikovanje ili uništavanje službene isprave", rekao je on, napomenuvši da je izvještaj protiv Jovičića podnesen 22. maja 2015. godine.

Njega sumnjiče da je spomenuto djelo počinio u periodu od 17. septembra 2012. do 14. marta 2013. godine.

Jovičić nam je rekao da je u Ministarstvu proveo samo nekoliko mjeseci i da je taj ugovor potpisan četiri ili pet godina prije nego što je on otišao iz Ministarstva, koje je, kako je rekao, napustio prije dvije godine.

"Niti sam šta vidio, niti sam ja bio zadužen da kao savjetnik ministra čuvam dokumentaciju. To je pokušaj da se skrene odgovornost sa onih koji su potpisivali taj ugovor na nekoga ko nema nikakve veze s tim", rekao je Jovičić.

Dodao je da nije zabrinut i da ne osjeća nikakvu odgovornost za nestanak dokumenata.

"Jedino mi je neprijatno što me zovete i što ću sutra izaći u novinama. A što se tiče te dokumentacije, neka se brinu oni koji su sve to i napravili i koji to pokušavaju svaliti na mene", rekao je on.

Jovičić je vanredni profesor na Nezavisnom univerzitetu u Banjaluci i direktor Naučnoistraživačkog instituta tog univerziteta. Ranije je bio i menadžer tri benzinske pumpe u Laktašima i Trebinju, a na izborima 2006. bio je kandidat SDP-a za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Bio je i direktor za implementaciju projekta izgradnje državnog zatvora u Istočnom Sarajevu. Više puta je putem medija optuživao predstavnike različitih nivoa vlasti da su prilikom implementacije projekta izvršene malverzacije i da je nestala velika količina novca.

Navedeni ugovor je zaključen između Vlade RS i konzorcijuma pravnih lica koji čine "Zekstra grupa" i "Delta Real Estate" iz Beograda.

Ugovor je potpisan u vrijeme kad je ministar bio Predrag Gluhaković, a u spomenutom periodu za kojeg Jovičića sumnjiče da je iznio dokumente ministar je bio Bakir Ajanović. Inače, Jovičić je izašao iz Vlade RS u martu 2013, kada je ministar postala Maida Ibrišagić-Hrstić.

Izvor: Nezavisne

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

žika ž

26.05.2015 06:14

Svakako i moja baba zna da se ugovor pravi u najmanje 4 and 6 primjeraka. A gdje su ostali.

ODGOVORITE
Name

gradjanin

26.05.2015 06:43

Pa Vasovic je ministru decidno,skolski,kao malom djetetu objasnio gdje su mjenice i ugovori.Zasto se sada MUP hvali da je rijesijo slucaj?!

ODGOVORITE
Name

MIKI

26.05.2015 08:27

Agregat iz t.o.nevesinje. koji je ukrao Mikovic savjetnik sadasnji, takodje prijtnjama pokusava ovaj izdajnik SDS da prikrije, falsifikuje dokumentaciju i podmece sluzbenicima. On je licno pijan naredio da se da agregat koji je cuvan u vatrogasnoj jedinici koji nikada nije vracen...

ODGOVORITE
Name

PIPI

26.05.2015 11:46

ALI STVARNO OVO JE PRVEVIŠE. NA OVAKO MALOM PROSTORU TOLIKO LOPOVA????????????????????????????NEKA NAM DRAGI BOG BUDE U POMOĆI!

ODGOVORITE