Много се „муља“ са земљиштем у Бањалуци

Одјељење за просторно уређење Града Бања Лука заправо је филијала републичке власти у којој се завршавају многи сумњиви грађевински послови, тврди група одборника у бањалучкој градској скупштини.

Република Српска 26.05.2015 | 07:14
Много се „муља“ са земљиштем у Бањалуци

Они откривају да је покретач иницијативе за измјену Регулационог плана на подручју уз ријеку Врбас, између моста Венеција и моста Ребровац, предузеће „Тропиц д.о.о“. Тој фирми је као инвеститору радова на изградњи стамбено пословног објекта 2009. године издато одобрење за градњу, у складу са тада постојећим Регулационим планом из 2006. године. У том случају направљен је спрат више који није у складу са постојећим Регулационим планом.

Одборник ПДП Зоран Талић сматра да Одјељење за просторно уређење мора да води особа која може да каже „не“ појединцима чији су апетити превелики. Одјељење, додаје он, не може бити стално на услузи интересима појединих моћних фактора.

– Плански документи морају имати хуманизацију простора и ми нећемо подржати регулационе планове таквог профила. Урбанистички планови су престали да важе прије десет година, а регулациони се и даље доносе. У таквом поретку ствари, јасно је да свако може да ради оно шта хоће, каже Талић.

Извор: Магазин Истина

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

26.05.2015 05:18

Муља се у сваком граду и на сваком педљу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рудник ИИИ смјена

26.05.2015 05:53

Све се код нас муља. КРЕДИТИ, ПРИВАТИЗАЦИЈЕ, ПОМОЋ ЗА ПОПЛАВЕ, КУПОВИНА ПАПАКА, ИТД. Тако су измуљали и поклонили РУДНИК ОЛОВА И ЦИНКА САСЕ КОД СРЕБРЕНИЦЕ. прво, ранија власт (2005 год.) па наставили они послије њих. Ал' неће моћи. Спрема се оркан да све то почисти и у јавност изађе са информацијама ко су садашњи корисници рудника, и ко им је омогућио да то постану. У току је истрага власништва у фирми са Кипра која је сувласник у руднику. Биће шокантно за неке политичаре када се то истражи до краја. А дотле, руда се немилице извози у иностранство знатно испод тржишних цијена и тако избјегава плаћање пореза у РС. Државна фирма отјерана у стечај да би се приватној рудник поклонио. ЦИН

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

26.05.2015 06:33

Док је оваквог народа биће и муљања и криминала. Шта на примјер са више спратним објектом који је бетониран на мјесту некадашњег Ловца у најстрожијем центру Бањалуке.Објекат није могао добити урбанистичкку сагласност. Тај објекат је чак затворио неколико прозора на постојећем објекту Пошта Српске! Није могао и није се уклопио са Музејем Крајине. Озидан је у парку. Невјероватно, није ли? Ко је урбанистичку сагласност издао? Оваквог криминала на сваком кораку у Бањалуци. Исто тако, отимају појединим људима дијелове њихових градјевинских парцела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Значи Бања Лука

26.05.2015 08:02

Град лопова !

Name

сирогојно

26.05.2015 09:26

И град ПАПАКА,назалост..

Name

БГД

26.05.2015 12:45

И град папанки у бијелим чизмама....... а заборавила та новонастала елита шта су калоше.

Name

геометар

26.05.2015 07:40

У Републичкој геодетској управи покривају све криминале на земљи; земљишна мафија кредит свјетске банке за успоставу јединствене евиденције о некретнинама потрошила за куповину зграда и пословних простора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оооо

26.05.2015 07:53

Лоповска посла !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аутопилот

26.05.2015 08:26

Камо среце да су сви одборници као Талиц, увијек спреман на засједањима СО Бањалука. Само настави Тала, имас мој глас као сто си имао и у прослости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вукосавље

26.05.2015 10:55

Код насу Вукосављу мин Сребренка Голиц је дала фирми Нискоградња Лактаси да изгради каменолом у насељу Пецник гдје није уопсте у просторно планској документацији предвидјен и плус путеве правио гдје је стигао просиривао постојеце исјекао суму благо рецено унистио један застицени крајолик од 200 дунума и минирањем остетио околне куце и то му је ова криминална власт дозволила без обзира на протесте нас мјестана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муља се дакако..

27.05.2015 08:23

И даље ће да се муља, све док се не заљуља.

ОДГОВОРИТЕ