Mnogo se „mulja“ sa zemljištem u Banjaluci

Odjeljenje za prostorno uređenje Grada Banja Luka zapravo je filijala republičke vlasti u kojoj se završavaju mnogi sumnjivi građevinski poslovi, tvrdi grupa odbornika u banjalučkoj gradskoj skupštini.

Republika Srpska 26.05.2015 | 07:14
Mnogo se „mulja“ sa zemljištem u Banjaluci

Oni otkrivaju da je pokretač inicijative za izmjenu Regulacionog plana na području uz rijeku Vrbas, između mosta Venecija i mosta Rebrovac, preduzeće „Tropic d.o.o“. Toj firmi je kao investitoru radova na izgradnji stambeno poslovnog objekta 2009. godine izdato odobrenje za gradnju, u skladu sa tada postojećim Regulacionim planom iz 2006. godine. U tom slučaju napravljen je sprat više koji nije u skladu sa postojećim Regulacionim planom.

Odbornik PDP Zoran Talić smatra da Odjeljenje za prostorno uređenje mora da vodi osoba koja može da kaže „ne“ pojedincima čiji su apetiti preveliki. Odjeljenje, dodaje on, ne može biti stalno na usluzi interesima pojedinih moćnih faktora.

– Planski dokumenti moraju imati humanizaciju prostora i mi nećemo podržati regulacione planove takvog profila. Urbanistički planovi su prestali da važe prije deset godina, a regulacioni se i dalje donose. U takvom poretku stvari, jasno je da svako može da radi ono šta hoće, kaže Talić.

Izvor: Magazin Istina

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

marko samardzic

26.05.2015 05:18

Mulja se u svakom gradu i na svakom pedlju!!!

ODGOVORITE
Name

Rudnik III smjena

26.05.2015 05:53

Sve se kod nas mulja. KREDITI, PRIVATIZACIJE, POMOĆ ZA POPLAVE, KUPOVINA PAPAKA, ITD. Tako su izmuljali i poklonili RUDNIK OLOVA I CINKA SASE KOD SREBRENICE. prvo, ranija vlast (2005 god.) pa nastavili oni poslije njih. Al' neće moći. Sprema se orkan da sve to počisti i u javnost izađe sa informacijama ko su sadašnji korisnici rudnika, i ko im je omogućio da to postanu. U toku je istraga vlasništva u firmi sa Kipra koja je suvlasnik u rudniku. Biće šokantno za neke političare kada se to istraži do kraja. A dotle, ruda se nemilice izvozi u inostranstvo znatno ispod tržišnih cijena i tako izbjegava plaćanje poreza u RS. Državna firma otjerana u stečaj da bi se privatnoj rudnik poklonio. CIN

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

26.05.2015 06:33

Dok je ovakvog naroda biće i muljanja i kriminala. Šta na primjer sa više spratnim objektom koji je betoniran na mjestu nekadašnjeg Lovca u najstrožijem centru Banjaluke.Objekat nije mogao dobiti urbanističkku saglasnost. Taj objekat je čak zatvorio nekoliko prozora na postojećem objektu Pošta Srpske! Nije mogao i nije se uklopio sa Muzejem Krajine. Ozidan je u parku. Nevjerovatno, nije li? Ko je urbanističku saglasnost izdao? Ovakvog kriminala na svakom koraku u Banjaluci. Isto tako, otimaju pojedinim ljudima dijelove njihovih gradjevinskih parcela.

ODGOVORITE
Name

Znači Banja Luka

26.05.2015 08:02

Grad lopova !

Name

sirogojno

26.05.2015 09:26

I grad PAPAKA,nazalost..

Name

BGD

26.05.2015 12:45

I grad papanki u bijelim čizmama....... a zaboravila ta novonastala elita šta su kaloše.

Name

geometar

26.05.2015 07:40

U Republičkoj geodetskoj upravi pokrivaju sve kriminale na zemlji; zemljišna mafija kredit svjetske banke za uspostavu jedinstvene evidencije o nekretninama potrošila za kupovinu zgrada i poslovnih prostora.

ODGOVORITE
Name

oooo

26.05.2015 07:53

Lopovska posla !!!

ODGOVORITE
Name

Autopilot

26.05.2015 08:26

Kamo srece da su svi odbornici kao Talic, uvijek spreman na zasjedanjima SO Banjaluka. Samo nastavi Tala, imas moj glas kao sto si imao i u proslosti.

ODGOVORITE
Name

Vukosavlje

26.05.2015 10:55

Kod nasu Vukosavlju min Srebrenka Golic je dala firmi Niskogradnja Laktasi da izgradi kamenolom u naselju Pecnik gdje nije uopste u prostorno planskoj dokumentaciji predvidjen i plus puteve pravio gdje je stigao prosirivao postojece isjekao sumu blago receno unistio jedan zasticeni krajolik od 200 dunuma i miniranjem ostetio okolne kuce i to mu je ova kriminalna vlast dozvolila bez obzira na proteste nas mjestana.

ODGOVORITE
Name

Mulja se dakako..

27.05.2015 08:23

I dalje će da se mulja, sve dok se ne zaljulja.

ODGOVORITE