Норич бољи од Мидлзброа за повратак у ПЛ и огромну лову!

Норич у финалу плеј-офа Чемпионшипа победио Мидлсбро и вратио се у друштво Челсија, Манчестер јунајтеда, Арсенала, Ливерпула...

Фудбал 25.05.2015 | 18:40
Норич бољи од Мидлзброа за повратак у ПЛ и огромну лову!

После само годину дана проведених у Чемпионшипу, Норич сити се враћа у Премијер лигу.

Пут до елите био је најтежи могућ - кроз плеј-оф!

"Канаринци" су у финалној утакмици за попуну Премијер лиге победили Мидлсбро - 2:0 и тако, поред пласмана у елитну дивизију, освојили право богатство вредно 185 милиона евра.

Све што се догодило на почетку утакмице ишло је "на воденицу" Норича. После мање од 20 минута тим Алекса Нила водио је 2:0.

Први и то поклон гол догодио се у 12. минутиу.

Стрелац за "канаринце" био је Камерон Џером после велике грешке Данијела Ајале. Некадашњи играч Ливерпула је сам себе саплео и тако омогућио лагану реализацију противничком нападачу.

Жуто-зелена половина испуњеног Вембијла пала је у делиријум када је Нејтан Редмонд само три минута касније савладао Димија Константопулоса. Бороова премијерлигашка лађа почела је полако да тоне и то пре него што је испловила из Чемпионшип луке у којој је усидрена пуних шест сезона.

Мидлсбро је у Чемпионшипу ове сезоне два пута победио Норич. У првом мечу било је убедљивих 4:0, а на стадиону "канаринаца" 1:0. У трећем, најважнијем дуелу, Боро није постигао гол...

"Била је ово дуга сезона. Нисамо имали среће да се пласирамо директно у Премијер лигу. Неко је морао да изгуби, то су били они на њихову жалост. Ми смо били изванредни данас. Сјајно смо се кретали са лоптом и заслужено смо победили", рекао је један од стрелаца Џером.

Поред Норича, раније су улазак у Премијер лигу обезбедили Вотфорд Славише Јокановића и Борнмаут, дебитант у "друштву најјачих".

МИДЛСБРО: Константопулос, Вајтхед, Ајала, Гибсон, Френд, Клејтон, Лидбитер, Адома, Фосен, Томлин, Бамфорд.

Клупа: Гарсија, Риплеј, Рич, Нсуе, Аморебијета, Форшоу, Вудгајт.

НОРИЧ СИТИ: Руди, Витакер, Мартин, Басонг, Олсон, Редмонд, Хаусон, Титеј, Џонсон, Хулахан, Џером.

Клупа: Грабан, Хупер, Елиот Бенет, Рајан Бенет, Руд, Онил, Доранс.

Норић је регуларни део завршио на трећем месту са 86 бодова, док је Мидлсбро био четврти са 85.

Плеј-оф, полуфинала:

8. мај, Брентфорд - Мидласбро 1:2
15. мај, Мидлсбро - Брентфорд 3:0

9. мај, Ипсвич - Норич 1:1
16, мај, Норич - Ипсвич 3:1

Коментари / 0

Оставите коментар