Norič bolji od Midlzbroa za povratak u PL i ogromnu lovu!

Norič u finalu plej-ofa Čempionšipa pobedio Midlsbro i vratio se u društvo Čelsija, Mančester junajteda, Arsenala, Liverpula...

Fudbal 25.05.2015 | 18:40
Norič bolji od Midlzbroa za povratak u PL i ogromnu lovu!

Posle samo godinu dana provedenih u Čempionšipu, Norič siti se vraća u Premijer ligu.

Put do elite bio je najteži moguć - kroz plej-of!

"Kanarinci" su u finalnoj utakmici za popunu Premijer lige pobedili Midlsbro - 2:0 i tako, pored plasmana u elitnu diviziju, osvojili pravo bogatstvo vredno 185 miliona evra.

Sve što se dogodilo na početku utakmice išlo je "na vodenicu" Noriča. Posle manje od 20 minuta tim Aleksa Nila vodio je 2:0.

Prvi i to poklon gol dogodio se u 12. minutiu.

Strelac za "kanarince" bio je Kameron Džerom posle velike greške Danijela Ajale. Nekadašnji igrač Liverpula je sam sebe sapleo i tako omogućio laganu realizaciju protivničkom napadaču.

Žuto-zelena polovina ispunjenog Vembijla pala je u delirijum kada je Nejtan Redmond samo tri minuta kasnije savladao Dimija Konstantopulosa. Boroova premijerligaška lađa počela je polako da tone i to pre nego što je isplovila iz Čempionšip luke u kojoj je usidrena punih šest sezona.

Midlsbro je u Čempionšipu ove sezone dva puta pobedio Norič. U prvom meču bilo je ubedljivih 4:0, a na stadionu "kanarinaca" 1:0. U trećem, najvažnijem duelu, Boro nije postigao gol...

"Bila je ovo duga sezona. Nisamo imali sreće da se plasiramo direktno u Premijer ligu. Neko je morao da izgubi, to su bili oni na njihovu žalost. Mi smo bili izvanredni danas. Sjajno smo se kretali sa loptom i zasluženo smo pobedili", rekao je jedan od strelaca Džerom.

Pored Noriča, ranije su ulazak u Premijer ligu obezbedili Votford Slaviše Jokanovića i Bornmaut, debitant u "društvu najjačih".

MIDLSBRO: Konstantopulos, Vajthed, Ajala, Gibson, Frend, Klejton, Lidbiter, Adoma, Fosen, Tomlin, Bamford.

Klupa: Garsija, Riplej, Rič, Nsue, Amorebijeta, Foršou, Vudgajt.

NORIČ SITI: Rudi, Vitaker, Martin, Basong, Olson, Redmond, Hauson, Titej, Džonson, Hulahan, DŽerom.

Klupa: Graban, Huper, Eliot Benet, Rajan Benet, Rud, Onil, Dorans.

Norić je regularni deo završio na trećem mestu sa 86 bodova, dok je Midlsbro bio četvrti sa 85.

Plej-of, polufinala:

8. maj, Brentford - Midlasbro 1:2
15. maj, Midlsbro - Brentford 3:0

9. maj, Ipsvič - Norič 1:1
16, maj, Norič - Ipsvič 3:1

Komentari / 0

Ostavite komentar