Брадина - симбол страдања Срба

У Брадини код Коњица данас је обиљежена 23. годишњица злочина у којем је убијено 48 српских цивила.

Босна и Херцеговина 25.05.2015 | 22:54
Брадина - симбол страдања Срба

Тим поводом у Цркви Вазнесења Господњег служени су парастос и литургија, која се у Брадини служи само једном годишње, на данашњи дан, јер у том мјесту више нема Срба.

Војне и паравојне муслиманске и хрватске формације од 25. до 27. маја 1992. године убиле су 26 српских цивила у Брадини и бацили их у јаму испред православног храма Вазнесења Господњег. Храм и село су спаљени а преживјело становништво отјерано је у логоре, гдје је убијено њих 22. а за петоро српских жртава још се трага.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Истински Босанац

25.05.2015 17:28

Сауцесце породицама невино страдалих. Ово и сва друга стратиста страдања насих народа сиром БиХ морају нам бити опомена на лудило предходног рата. Постујмо све зртве, казнимо поцинитеље и окренимо се будуцности и сузивоту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНАГА НАРОДА

25.05.2015 19:38

"ИСТИНСКИ БОСАНАЦ", Свака ти част на коментару. Такви нам требају. реални, који не мрзе, и поштују подједнако све жртве. Остали, угледајте се на "Истинског Босанца", без обзира ком народу или конфесији припадата. Босна и Херцеговина је земља свих нас који смо у њој рођени и који у њу вјерујемо. Све остало је у сврху дневне политике и пљачке народа под окриљем политике.

Name

Лија

25.05.2015 18:20

Ово је унапријед испланиран,организован и изведен злочин са свим обиљежјима ГЕНОЦИДА, са циљем истребљења једне етничке скупине (Срба) са овог простора. У томе је злочинац у потпуности нажалост успио. Данас на простору Коњица живи једва стотињак старијих лица Српске националности, од скоро седам хиљада пријератних становника. Објекти у власништву Срба су девастирани,црква је спаљена и порушена, имања узупирана и запуштена. Злочинац је све учинио да на овим просторима никада више не буде Срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босњак са дна каце

25.05.2015 18:35

Зелим изразити сауцесце породицама недузно убијених.Највазније је сад све убице похапсити и судити им за овај злоцин,јер се мртви не могу вратити.Друга вазна ствар је да Босњаци Коњица,укљуцујуци нацелника Коњица на годисњицу злоцина оду и одају поцаст убијеним цивилима.Ти који су убијали цивиле не могу бити хероји босњацког народа вец изроди.

ОДГОВОРИТЕ