Bradina - simbol stradanja Srba

U Bradini kod Konjica danas je obilježena 23. godišnjica zločina u kojem je ubijeno 48 srpskih civila.

Bosna i Hercegovina 25.05.2015 | 22:54
Bradina - simbol stradanja Srba

Tim povodom u Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg služeni su parastos i liturgija, koja se u Bradini služi samo jednom godišnje, na današnji dan, jer u tom mjestu više nema Srba.

Vojne i paravojne muslimanske i hrvatske formacije od 25. do 27. maja 1992. godine ubile su 26 srpskih civila u Bradini i bacili ih u jamu ispred pravoslavnog hrama Vaznesenja Gospodnjeg. Hram i selo su spaljeni a preživjelo stanovništvo otjerano je u logore, gdje je ubijeno njih 22. a za petoro srpskih žrtava još se traga.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Istinski Bosanac

25.05.2015 17:28

Saucesce porodicama nevino stradalih. Ovo i sva druga stratista stradanja nasih naroda sirom BiH moraju nam biti opomena na ludilo predhodnog rata. Postujmo sve zrtve, kaznimo pocinitelje i okrenimo se buducnosti i suzivotu.

ODGOVORITE
Name

SNAGA NARODA

25.05.2015 19:38

"ISTINSKI BOSANAC", Svaka ti čast na komentaru. Takvi nam trebaju. realni, koji ne mrze, i poštuju podjednako sve žrtve. Ostali, ugledajte se na "Istinskog Bosanca", bez obzira kom narodu ili konfesiji pripadata. Bosna i Hercegovina je zemlja svih nas koji smo u njoj rođeni i koji u nju vjerujemo. Sve ostalo je u svrhu dnevne politike i pljačke naroda pod okriljem politike.

Name

Лија

25.05.2015 18:20

Ово је унапријед испланиран,организован и изведен злочин са свим обиљежјима ГЕНОЦИДА, са циљем истребљења једне етничке скупине (Срба) са овог простора. У томе је злочинац у потпуности нажалост успио. Данас на простору Коњица живи једва стотињак старијих лица Српске националности, од скоро седам хиљада пријератних становника. Објекти у власништву Срба су девастирани,црква је спаљена и порушена, имања узупирана и запуштена. Злочинац је све учинио да на овим просторима никада више не буде Срба.

ODGOVORITE
Name

bosnjak sa dna kace

25.05.2015 18:35

Zelim izraziti saucesce porodicama neduzno ubijenih.Najvaznije je sad sve ubice pohapsiti i suditi im za ovaj zlocin,jer se mrtvi ne mogu vratiti.Druga vazna stvar je da Bosnjaci Konjica,ukljucujuci nacelnika Konjica na godisnjicu zlocina odu i odaju pocast ubijenim civilima.Ti koji su ubijali civile ne mogu biti heroji bosnjackog naroda vec izrodi.

ODGOVORITE