Видео: И велики Бетис је на путу повратка!

Да се најежиш! Пишчево ново ремек дело, вратила се највернија публика Шпаније!!! Ветерани Рубен Кастро и Хорхе Молина наставили да тероришу ривале, Бетис савладао Алкорон и вратио се у Примеру.

Фудбал 26.05.2015 | 12:00
Видео: И велики Бетис је на путу повратка!

Вива ел Бетис манqуé пиерда!

Живео Бетис чак и када губи! Мото којим се навијачи зелено-белог клуба из Севиље воде кроз живот. Сада је дошло време да и они поново славе. Пред 48.462 ватрених навијача на стадиону Бенито Виљамарин, пред публиком какву могу само да сањају и великани какви су Ливерпул и Челси јер њихови домови нису толико грандиозни, Бетис је на крилима ветерана Рубена Кастра и Хорхеа Молине декласирао Алкорон са 3:0 и вратио се тамо где му је и место – у Примеру!

Тамо где му је место јер је Бетис шести најпопуларнији клуб у Шпанији. Тамо где му је место јер на Пиринејима нико нема тако темпераментну публику. Уосталом, када је прошле сезоне, исте оне у којој су га архинепријатељи из Севиље на пенале избацили у осмини финала Лиге Европе, Бетис са мизерних 25 бодова из 38 утакмица изгубио првилогашки статус некако природна реакција навијача била је да купе још већи број сезонских улазница.

Вратио се и омиљени Пепе Мел, тренер чија је смена 2. децембра 2013. изазвала масовне протесте у андалужанском граду и нападе каменицама на канцеларије руководиоца клуба. Човек који се у слободно време бави писањем. Већ је издао два романа Лажов и Пут у алтернативни живот. Вечерас је међутим исписао своје највеће ремек дело и шампиона из 1935. године довео поново до мегдана са Реалом, Барселоном, изнад свега Севиљом.

Ни нова управа на челу са Хуаном Карлосом Ољером није седела скрштених руку. Дуг од 99.300.000 евра из 2011. је смањен на свега 33.900.000. у 2014. Према неким предвиђањима следеће године би могао да буде потпуно саниран. Ољеро је иначе из маленог градића Мелиља у Мароку. Локалне власти га сматрају окупираном територијом. Локално становништво га сматра делом Шпаније. Ништа у Бетису није уобичајено. Ни тренер, па ни председник.

Није то ни Рубен Кастро Мартин, са 33 године и 32 лигашка гола крај имена убедљиво најбољи стрелац Сегунде и фудбалер који је ове сезоне проживљавао пакао. Ухапшен је под сумњом да је тукао и претио једној девојци. Као по обичају као пси верни ултраси стали су уз њега. На Бенито Виљамарину се орило "Рубене, ниси ти крив, она је к...а. Добро си поступио" због чега је зимус постојала опасност да се стадион испразни. Кастро им се одужио на најлепши начин. Против Алкорона два комада. Први је заслужио место у музеју фудбалских уметности. Префињен лоб достојан само највећих уметника игре.

Други је пао са пенала, а трећи је био дело Хорхеа Молине, још једног 33-годишњака, који се додуше зауставио на “свега“ 19 голова. Бетикоси су поново на великој сцени. И знали су то да прославе. Атмосфера виђена током, па и пре самог почетка утакмице са Алкороном, једноставно се не може препричати.

Уосталом, послушајте и сами.

Постоји у Севиљи, граду у којем метро не иде до јужног дела и стадиона Бенито Виљамарин – навијачи Бетиса сумњају да је тако баш зато што је "онај други клуб" из фенси Нервион краја миљеник естаблишмента – једна просто невероватна легенда. Наводно један окорели навијач Бетиса годинама већ на утакмице води свога оца. Проблем је само што је сениор одавно покојни, па навијач његов пепео носи у картонској кутији, јер му уношење урме на стадион не би дозволили.

Наравно, питање је колико је та легенда истинита или је – што је вероватније – урбани мит, али у сваком трачу има пола истине, па ако је и пола од овога тачно можда и најбоље осликава ту лојалност Бетикоса зелено-белој боји. А ако и постоји живот после смрти отац поменутог навијача данас је отворио флашу неког рајског пића.

Добро дошао назад гранде Бетис!

Коментари / 0

Оставите коментар