Ово су све (ваљда) тајне Ролан Гароса...!

Федерерово сујеверје, шљака која нестаје и уклети ормарић! Познато је да су спортисти изузетно сујеверне особе, али када је реч о тенисерима, они целу ту причу преносе на неки виши ниво, а поготово када дође Ролан Гарос.

Тенис 25.05.2015 | 22:20
Ово су све (ваљда) тајне Ролан Гароса...!

Турнир у Паризу важи за један од најважнијих у целој тениској сезони, а већина играча не жели ништа да препушта случају, те увек прате исти шаблон понашања како би осигурали што бољи пласман на турниру.

Екипа "24 сата" је имала прилику да завири у просторије овог комплекса, у којем се крију многе тајне које нису претерано познате јавности, те смо одлучили да вам их откријемо.

У оквиру Ролан Гароса, постоји канцеларија имена "Призе монеy". Укратко, сваки тенисер који испадне, одмах иде тамо и преузима новац за своје учешће на турниру. И док већина иде сама по кеш, неки од њих воле да шаљу своје менаџере да обаве тај посао за њих.

Пре изласка на терен, тенисери пролазе поред "Зида шампиона". Ту су окачене фотографије свих победника Ролан Гароса, међу којима је и Ана Ивановић.

И док Новаку Ђоковићу никада није важно који ормарић добија на АТП туру, Федерер и Надал озбиљно воде рачуна о томе. Њих двоје увек морају да имају исти број ормарића као претходних година, док код тенисерки то сујеверје иде још више.

Наиме, у женској свлачионици постоји ормарић који се апсолутно не даје ни једној учесници, а реч је о броју 19. Ту је чувена Штефи Граф сваки пут остављала ствари, а с обзиром на то да је чак шест пута освајала Ролан Гарос, организатори турнира су повукли тај ормарић и додали нови са бројем 18бис.

С друге стране, постоји и ормарић који све девојке заобилазе, јер је наводно уклет. Оне сматрају да тенисерка која добије тај ормарић, нема шансе да прође први круг такмичења.

Када је у питању главни терен "Филип Шатрије" и он крије неке своје тајне. Највећа од свих је и та, да шљака са њега нестаје након сваког Ролан Гароса. Организатори одмах по завршетку турнира скидају шљаку и постављају земљу из непознатих разлога.

То је ваљда то...

Коментари / 0

Оставите коментар