Ovo su sve (valjda) tajne Rolan Garosa...!

Federerovo sujeverje, šljaka koja nestaje i ukleti ormarić! Poznato je da su sportisti izuzetno sujeverne osobe, ali kada je reč o teniserima, oni celu tu priču prenose na neki viši nivo, a pogotovo kada dođe Rolan Garos.

Tenis 25.05.2015 | 22:20
Ovo su sve (valjda) tajne Rolan Garosa...!

Turnir u Parizu važi za jedan od najvažnijih u celoj teniskoj sezoni, a većina igrača ne želi ništa da prepušta slučaju, te uvek prate isti šablon ponašanja kako bi osigurali što bolji plasman na turniru.

Ekipa "24 sata" je imala priliku da zaviri u prostorije ovog kompleksa, u kojem se kriju mnoge tajne koje nisu preterano poznate javnosti, te smo odlučili da vam ih otkrijemo.

U okviru Rolan Garosa, postoji kancelarija imena "Prize money". Ukratko, svaki teniser koji ispadne, odmah ide tamo i preuzima novac za svoje učešće na turniru. I dok većina ide sama po keš, neki od njih vole da šalju svoje menadžere da obave taj posao za njih.

Pre izlaska na teren, teniseri prolaze pored "Zida šampiona". Tu su okačene fotografije svih pobednika Rolan Garosa, među kojima je i Ana Ivanović.

I dok Novaku Đokoviću nikada nije važno koji ormarić dobija na ATP turu, Federer i Nadal ozbiljno vode računa o tome. Njih dvoje uvek moraju da imaju isti broj ormarića kao prethodnih godina, dok kod teniserki to sujeverje ide još više.

Naime, u ženskoj svlačionici postoji ormarić koji se apsolutno ne daje ni jednoj učesnici, a reč je o broju 19. Tu je čuvena Štefi Graf svaki put ostavljala stvari, a s obzirom na to da je čak šest puta osvajala Rolan Garos, organizatori turnira su povukli taj ormarić i dodali novi sa brojem 18bis.

S druge strane, postoji i ormarić koji sve devojke zaobilaze, jer je navodno uklet. One smatraju da teniserka koja dobije taj ormarić, nema šanse da prođe prvi krug takmičenja.

Kada je u pitanju glavni teren "Filip Šatrije" i on krije neke svoje tajne. Najveća od svih je i ta, da šljaka sa njega nestaje nakon svakog Rolan Garosa. Organizatori odmah po završetku turnira skidaju šljaku i postavljaju zemlju iz nepoznatih razloga.

To je valjda to...

Komentari / 0

Ostavite komentar