РГ: Успјешан почетак Џумхурове бајке!

Послије елиминације Михаила Јужног, Дамир Џумхур постао је први бх. тенисер који ће заиграти у другом колу Ролан Гароса. Сарајлији ће наредни противник у Паризу бити Кипранин Маркос Багдатис.

Тенис 25.05.2015 | 21:40
РГ: Успјешан почетак Џумхурове бајке!

Дамир Џумхур пласманом у друго коло Ролан Гароса постао је први бх. тенисер који ће заиграти у овој фази такмичења на Отвореном првенству Француске.

Сарајлија је одлично одиграо прва два сета, декласирао Михаила Јужног 6:2, 6:1, након чега је Рус због повреде одлучио да преда меч.

"Почетак меча био је веома тежак. Осјећао сам притисак, али сам га се успио ослободити и заиграти боље. Пронашао сам своју игру која није одговарала Михаилу и након првог брејка, који сам направио при резултату 2:2 у првом сету, игра се окренула у моју корист", преносе "Независне новине" изјаву 23-годишњег тенисера из Сарајева.

"До краја сам играо агресивно и без грешака. Иако је Јужни предао меч, одиграо сам јако добро и драго ми је што сам направио одличан резултат против сјајног тенисера", додао је Џумхур.

Најбољи бх. тенисер тако је одлично стартовао на другом грен слему сезоне, а пласманом у другу рунду већ је зарадио 42.000 евра и 45 АТП поена, што ће додатно утицати на АТП листу, на којој Џумхур никада није био боље пласиран.

"Надам се да ће се историја и даље мијењати још бољим резултатима. Резултате правим за себе и своју државу", поручио је 58. тенисер свијета.

Ривал ка пласману у треће коло биће му Маркос Багдатис, а уколико успије да савлада и Кипранина, наредни противник вјероватно би му био један од најбољих тенисера свих времена Роџер Федерер!

Дамир Џумхур и Маркос Багдатис меч трећег кола играће у сриједу.

Коментари / 0

Оставите коментар