RG: Uspješan početak Džumhurove bajke!

Poslije eliminacije Mihaila Južnog, Damir Džumhur postao je prvi bh. teniser koji će zaigrati u drugom kolu Rolan Garosa. Sarajliji će naredni protivnik u Parizu biti Kipranin Markos Bagdatis.

Tenis 25.05.2015 | 21:40
RG: Uspješan početak Džumhurove bajke!

Damir Džumhur plasmanom u drugo kolo Rolan Garosa postao je prvi bh. teniser koji će zaigrati u ovoj fazi takmičenja na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Sarajlija je odlično odigrao prva dva seta, deklasirao Mihaila Južnog 6:2, 6:1, nakon čega je Rus zbog povrede odlučio da preda meč.

"Početak meča bio je veoma težak. Osjećao sam pritisak, ali sam ga se uspio osloboditi i zaigrati bolje. Pronašao sam svoju igru koja nije odgovarala Mihailu i nakon prvog brejka, koji sam napravio pri rezultatu 2:2 u prvom setu, igra se okrenula u moju korist", prenose "Nezavisne novine" izjavu 23-godišnjeg tenisera iz Sarajeva.

"Do kraja sam igrao agresivno i bez grešaka. Iako je Južni predao meč, odigrao sam jako dobro i drago mi je što sam napravio odličan rezultat protiv sjajnog tenisera", dodao je Džumhur.

Najbolji bh. teniser tako je odlično startovao na drugom gren slemu sezone, a plasmanom u drugu rundu već je zaradio 42.000 evra i 45 ATP poena, što će dodatno uticati na ATP listu, na kojoj Džumhur nikada nije bio bolje plasiran.

"Nadam se da će se istorija i dalje mijenjati još boljim rezultatima. Rezultate pravim za sebe i svoju državu", poručio je 58. teniser svijeta.

Rival ka plasmanu u treće kolo biće mu Markos Bagdatis, a ukoliko uspije da savlada i Kipranina, naredni protivnik vjerovatno bi mu bio jedan od najboljih tenisera svih vremena Rodžer Federer!

Damir Džumhur i Markos Bagdatis meč trećeg kola igraće u srijedu.

Komentari / 0

Ostavite komentar