Ана: Хоћу да имам тим као Новак!

Ана Ивановић почела је да ради са Матсом Меркелом, тениским тренером у Адидасовом програму за развој играча. Ана Ивановић је рекла да је вера била кључан фактор у њеном пласману у друго коло Ролан Гароса.

Тенис 26.05.2015 | 19:20
Ана: Хоћу да имам тим као Новак!

“Видећемо да ли је привремено решење или стално – да видимо како ће да прође ових неколико недеља, па ћемо да разговарамо. Био је део мог тима још кад ми је Свен Груневелд био тренер“, рекла је Ивановићева после победе над Јарославом Шведовом (4:6, 6:2, 6:0) у првом колу Ролан Гароса.

“Уложила сам много рада претходних неколико недеља са Матсом – вратио је неке шаблоне у моју игру, а то ми је било потребно јер сам била мало изгубљена, без правог плана на терену. Поседујем таленат и могућност да урадим много ствари на терену, али потребно је имати циљ у игри, што је мени недостајало“, додала је Ана.

Ивановићева је истакла да је врло важно имати праве људе око себе.

“Мислим да је најважније имати добар тим – када боље погледам, Новак је баш срећан што има тако јак тим, то много доприноси успеху и покушавам да створим такав тим и око себе“, каже Ана, која је свесна да то није нимало лако.

“Није лако наћи правог тренера и праву особу, то много људи не схвата. Један тренер је добар за једну играчицу, за другу није. Не волим промене јер то значи кретање изнова – морам поново да говорим о себи, о својој игри, о томе како се осећам. Потребно је много навикавања, а са Матсом то није случај јер се већ познајемо и то је велики корак“.

Меркел је тренер од 2006. године, говори немачки, енглески, холандски и француски, а радио је са Ендијем Маријем, Фернандом Вердаском, Жо-Вилфредом Цонгом.

Ивановићева је 2008. године освојила Роланд Гарос, док Новаку Ђоковићу недостаје само тај грен слем, а новинари су је питали да ли би могла да му да неки савет.

"Мислим да он мени може много више да помогне”, рекла је Ана кроз смех.

“Моје освајање трофеја било је годину дана пре играња финала на овом турниру, па сам осећала велики притисак јер сам морала да браним доста поена. Играла сам меч по меч, нисам размишљала о крајњем резултату. Мораш бити спреман да ће овде сваки меч бити тежак и велика борба”, рекла је Ивановићева.

Најбоља српска тенисерка јер до другог кола дошла после преокрета, па је изнела своје виђење меча и шта је све утицало на такав ток дуела.

“Све је имало утицај, доста нервозно сам кренула, самим тим што нисам имала довољно мечева, то сам знала и кад сам почела. Мислим да нико не воли да игра у недељу, а ја овде сваке године играм тог дана. Ово је био први меч, није било лако, али сам срећна јер сам успела да останем смирена и окренем меч у другом сету. Није било нимало лако, противница је доста добро играла, доминирала је, играла је из бекхенда, покушала сам то да променим, да играм више на форхенд и то је дало резултат.”

Имала је сет заостатка, а истакла је да је вера била пресудна за позитиван исход, као и брејк на почетку другог сета.

“Мислим да је вера била пресудна. Када сам направила брејк на почетку другог сета, у том гему сам одиграла пар добрих поена. Када сам променила тренера схватила сам да морам да имам другачији приступ, рад, провела сам доста сати на терену, то ми је дало самопоуздање. И даље то није ниво на ком желим да будем, али сам добром путу и верујем.”

Ивановићева верује да је време да поново крене са серијом добрих резултата.

"Мислим да је време да поново кренем са серијом добрих резултата. Мислим да је ово пут. Морам да наставим да радим у том темпу. Знам да за две, три недеље могу да будем на нивоу на ком желим да будем. Даћу све од себе да то буде већ ове недеље, али неки пут то може да буде и месец два дана, а сада мислим да сма на добром путу."

Противница у наредној рунди биће јој Јапанка Мисаи Дои.

Не знам много о противници, имама два дана да тренирам, да се спремим. Гледала сам њен меч, видела да се лепо игра из форхенда, доста користи слајс, није рпевише агресивна, имаћу доста времена да ја диктирам игру.

Потенцијална противница била јој је Каролин Гарсија, али је она испала већ на старту од Доне Векић.

"Баш сам се радовала да играм против ње, али сигурна сам да ће бити још прилика. Али прво размишљам о наредној противници, па онда гледам даље", рекла је Ивановићева.

Коментари / 0

Оставите коментар