Ana: Hoću da imam tim kao Novak!

Ana Ivanović počela je da radi sa Matsom Merkelom, teniskim trenerom u Adidasovom programu za razvoj igrača. Ana Ivanović je rekla da je vera bila ključan faktor u njenom plasmanu u drugo kolo Rolan Garosa.

Tenis 26.05.2015 | 19:20
Ana: Hoću da imam tim kao Novak!

“Videćemo da li je privremeno rešenje ili stalno – da vidimo kako će da prođe ovih nekoliko nedelja, pa ćemo da razgovaramo. Bio je deo mog tima još kad mi je Sven Gruneveld bio trener“, rekla je Ivanovićeva posle pobede nad Jaroslavom Švedovom (4:6, 6:2, 6:0) u prvom kolu Rolan Garosa.

“Uložila sam mnogo rada prethodnih nekoliko nedelja sa Matsom – vratio je neke šablone u moju igru, a to mi je bilo potrebno jer sam bila malo izgubljena, bez pravog plana na terenu. Posedujem talenat i mogućnost da uradim mnogo stvari na terenu, ali potrebno je imati cilj u igri, što je meni nedostajalo“, dodala je Ana.

Ivanovićeva je istakla da je vrlo važno imati prave ljude oko sebe.

“Mislim da je najvažnije imati dobar tim – kada bolje pogledam, Novak je baš srećan što ima tako jak tim, to mnogo doprinosi uspehu i pokušavam da stvorim takav tim i oko sebe“, kaže Ana, koja je svesna da to nije nimalo lako.

“Nije lako naći pravog trenera i pravu osobu, to mnogo ljudi ne shvata. Jedan trener je dobar za jednu igračicu, za drugu nije. Ne volim promene jer to znači kretanje iznova – moram ponovo da govorim o sebi, o svojoj igri, o tome kako se osećam. Potrebno je mnogo navikavanja, a sa Matsom to nije slučaj jer se već poznajemo i to je veliki korak“.

Merkel je trener od 2006. godine, govori nemački, engleski, holandski i francuski, a radio je sa Endijem Marijem, Fernandom Verdaskom, Žo-Vilfredom Congom.

Ivanovićeva je 2008. godine osvojila Roland Garos, dok Novaku Đokoviću nedostaje samo taj gren slem, a novinari su je pitali da li bi mogla da mu da neki savet.

"Mislim da on meni može mnogo više da pomogne”, rekla je Ana kroz smeh.

“Moje osvajanje trofeja bilo je godinu dana pre igranja finala na ovom turniru, pa sam osećala veliki pritisak jer sam morala da branim dosta poena. Igrala sam meč po meč, nisam razmišljala o krajnjem rezultatu. Moraš biti spreman da će ovde svaki meč biti težak i velika borba”, rekla je Ivanovićeva.

Najbolja srpska teniserka jer do drugog kola došla posle preokreta, pa je iznela svoje viđenje meča i šta je sve uticalo na takav tok duela.

“Sve je imalo uticaj, dosta nervozno sam krenula, samim tim što nisam imala dovoljno mečeva, to sam znala i kad sam počela. Mislim da niko ne voli da igra u nedelju, a ja ovde svake godine igram tog dana. Ovo je bio prvi meč, nije bilo lako, ali sam srećna jer sam uspela da ostanem smirena i okrenem meč u drugom setu. Nije bilo nimalo lako, protivnica je dosta dobro igrala, dominirala je, igrala je iz bekhenda, pokušala sam to da promenim, da igram više na forhend i to je dalo rezultat.”

Imala je set zaostatka, a istakla je da je vera bila presudna za pozitivan ishod, kao i brejk na početku drugog seta.

“Mislim da je vera bila presudna. Kada sam napravila brejk na početku drugog seta, u tom gemu sam odigrala par dobrih poena. Kada sam promenila trenera shvatila sam da moram da imam drugačiji pristup, rad, provela sam dosta sati na terenu, to mi je dalo samopouzdanje. I dalje to nije nivo na kom želim da budem, ali sam dobrom putu i verujem.”

Ivanovićeva veruje da je vreme da ponovo krene sa serijom dobrih rezultata.

"Mislim da je vreme da ponovo krenem sa serijom dobrih rezultata. Mislim da je ovo put. Moram da nastavim da radim u tom tempu. Znam da za dve, tri nedelje mogu da budem na nivou na kom želim da budem. Daću sve od sebe da to bude već ove nedelje, ali neki put to može da bude i mesec dva dana, a sada mislim da sma na dobrom putu."

Protivnica u narednoj rundi biće joj Japanka Misai Doi.

Ne znam mnogo o protivnici, imama dva dana da treniram, da se spremim. Gledala sam njen meč, videla da se lepo igra iz forhenda, dosta koristi slajs, nije rpeviše agresivna, imaću dosta vremena da ja diktiram igru.

Potencijalna protivnica bila joj je Karolin Garsija, ali je ona ispala već na startu od Done Vekić.

"Baš sam se radovala da igram protiv nje, ali sigurna sam da će biti još prilika. Ali prvo razmišljam o narednoj protivnici, pa onda gledam dalje", rekla je Ivanovićeva.

Komentari / 0

Ostavite komentar