БЕЛ: Опет гол Митровића, али Бриж слави, Андерлехт без ЛШ!

Митровић погодио за опроштај: Андерлехт остао без Лиге шампиона, Јанковићев Мехелен против Шарлроа за Европу. Клуб Бриж покварио планове и бриселском клубу и Кортријку.

Фудбал 25.05.2015 | 14:00
БЕЛ: Опет гол Митровића, али Бриж слави, Андерлехт без ЛШ!

Андерлехт је остао кратких рукава што се тиче трофеја ове сезоне, али је остао и без Лиге шампиона. На спуштању завесе на такмичарску годину успео је да са 2:1 победи Гент, новог шампиона Белгије, али је то било недовољно пошто је Бриж добио Кортријк са 1:0 и завршио на другој позицији која доноси квалификације за европску елиту.

Бриселски клуб се тако, за разлику од Александра Митровића, неславно опростио од навијача. Управо је српски репрезентативац постигао победоносни гол против Гента, вероватно и последњи у љубичастом дресу, тако да је сезону завршио као најбољи стрелац са 19 погодака. Митровић, за кога се интересују бројни клубови из Лиге петице, више заиста нема разлога да остаје у Андерлехту, јер такмичење у Лиги Европе сигурно не прија његовим амбицијама.

Бриж, не само што је избацио Андерлехт из трке, већ је покварио планове и Кортријку, који је минималним поразом препустио Шарлрои да се у плеј-офу бори са српским Мехеленом за последњу позицију која води у квалификације за Лигу Европе. Тренер Александар Јанковић, Иван Обрадовић, Милош Косановић и Далибор Веселиновић имају историјски шансу.

ПРО ЛИГА, плеј-оф

Андерлехт – Гент 2:1 (1:1)
/Дешахт 21, Митровић 51 – Педерсон 3/

Клуб Бриж – Кортријк 1:0 (1:0)
/Изквердо 2/

Стандард – Шарлроа 2:0 (1:0)
/Езекијел 26, Тешеира 79/

Табела: Гент 49, Клуб Бриж 47, Андерлехт 46, Стандард 40, Шарлроа 36, Кортријк 34.

Коментари / 0

Оставите коментар