BEL: Opet gol Mitrovića, ali Briž slavi, Anderleht bez LŠ!

Mitrović pogodio za oproštaj: Anderleht ostao bez Lige šampiona, Jankovićev Mehelen protiv Šarlroa za Evropu. Klub Briž pokvario planove i briselskom klubu i Kortrijku.

Fudbal 25.05.2015 | 14:00
BEL: Opet gol Mitrovića, ali Briž slavi, Anderleht bez LŠ!

Anderleht je ostao kratkih rukava što se tiče trofeja ove sezone, ali je ostao i bez Lige šampiona. Na spuštanju zavese na takmičarsku godinu uspeo je da sa 2:1 pobedi Gent, novog šampiona Belgije, ali je to bilo nedovoljno pošto je Briž dobio Kortrijk sa 1:0 i završio na drugoj poziciji koja donosi kvalifikacije za evropsku elitu.

Briselski klub se tako, za razliku od Aleksandra Mitrovića, neslavno oprostio od navijača. Upravo je srpski reprezentativac postigao pobedonosni gol protiv Genta, verovatno i poslednji u ljubičastom dresu, tako da je sezonu završio kao najbolji strelac sa 19 pogodaka. Mitrović, za koga se interesuju brojni klubovi iz Lige petice, više zaista nema razloga da ostaje u Anderlehtu, jer takmičenje u Ligi Evrope sigurno ne prija njegovim ambicijama.

Briž, ne samo što je izbacio Anderleht iz trke, već je pokvario planove i Kortrijku, koji je minimalnim porazom prepustio Šarlroi da se u plej-ofu bori sa srpskim Mehelenom za poslednju poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Trener Aleksandar Janković, Ivan Obradović, Miloš Kosanović i Dalibor Veselinović imaju istorijski šansu.

PRO LIGA, plej-of

Anderleht – Gent 2:1 (1:1)
/Dešaht 21, Mitrović 51 – Pederson 3/

Klub Briž – Kortrijk 1:0 (1:0)
/Izkverdo 2/

Standard – Šarlroa 2:0 (1:0)
/Ezekijel 26, Tešeira 79/

Tabela: Gent 49, Klub Briž 47, Anderleht 46, Standard 40, Šarlroa 36, Kortrijk 34.

Komentari / 0

Ostavite komentar