РГ: Ана и Дуци сигурни на старту!

Душан Лајовић почео је такмичење на Ролан Гаросу сјајним издањем против Максима Гонзалеса. Ана Ивановић пласирала се у друго коло Ролан Гароса пошто је на старту турнира савладала Јарославу Шведову у три сета.

Тенис 25.05.2015 | 13:20
РГ: Ана и Дуци сигурни на старту!

Српски тенисер победио је Аргентинца лако у три сета резултатом 6:3, 6:3, 6:1 после само 107 минута игре.

Лајовић је у сва три сета био доминантан и тако најавио да би у другом колу могао да пружи велики отпор Станисласу Вавринки.

Управо ће Швајцарац, који је у првом колу победио Илхана са 3-0, бити ривал Лајовићу у другој рунди.

Ток меча:

Лајовић је спасао брејк лопту на почетку меча и повео са 1:0. У наставку је лако одузео сервис противнику и то без изгубљеног поена, да би и потврдио брејк за 3:0. Налет српског тенисера Максим Гонзалес прекида у четвртом гему и смањује заостатак.

У наставку је виђена изједначена броба, али је због брејка вишка српски тенисер дошао у прилику да сервира за први сет, искористио је прву сет лопту и повео са 6:3.

Српски тенисер наставио је са добром игром и у другом сету. Нови брејк направио је у седмом гему, повео је са 4:3, а онда га без већих проблема потврдио за 5:3. Лајовић се није ту зауставио, већ је други сет завршио у деветом гему. Прву сет лопту није искористио, али јесте другу за нових 6:3.

Лајовић је био у одличном ритму, па је и почетком трећег сета одузео сервис ривалу. Лако је повео са 3:0 и дошао на корак од другог кола. До краја меча није било дилеме. Лајовић је ривалу препустио још само један гем и увеликом стилу је прошао даље.

Српска тенисерка изгубила је први сет са 6:4, али је у наставку заиграла много боље и стигла је до преокрета у преостала два сета – 6:2, 6:0.

У другој рунди Ивановићеву очекује дуел са Јапанком Мисаки Дои, која је тренутно 103. на свету. Она је у првој рунди у два сета савладала Петру Цетковску.

Ток меча:

Ивановићева и Швдеова биле су веома сигурне на сервису у првих шест гемова. Прва је запретила Казахстанка у седмом, имала је две везане брејк шансе, али је Ана успела да поведе са 4:3.

Ипак, два гема касније Шведова је направила брејк, Ана је имала у десетом две брејк шансе да се врати, али их је пропустила па је Казахстанка после 38 минута повела у сетовима.

Изгубљени сет позитивно је утицао на игру Ивановићеве која је много боље заиграла почетком другог, направила је два брејка и повела брзо са 4:0. Шведова је успела да врати један брејк и смањи на 4:2, али последња два гема у сету припала су српској тенисерки која је лако изборила трећи сет - 6:2.

Ана је до краја меча задржала висок ниво игре. У трећем сету је кренула сјајно и до краја је задржала тај ниво игре за убедљивих 6:0.

Коментари / 0

Оставите коментар