RG: Ana i Duci sigurni na startu!

Dušan Lajović počeo je takmičenje na Rolan Garosu sjajnim izdanjem protiv Maksima Gonzalesa. Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa pošto je na startu turnira savladala Jaroslavu Švedovu u tri seta.

Tenis 25.05.2015 | 13:20
RG: Ana i Duci sigurni na startu!

Srpski teniser pobedio je Argentinca lako u tri seta rezultatom 6:3, 6:3, 6:1 posle samo 107 minuta igre.

Lajović je u sva tri seta bio dominantan i tako najavio da bi u drugom kolu mogao da pruži veliki otpor Stanislasu Vavrinki.

Upravo će Švajcarac, koji je u prvom kolu pobedio Ilhana sa 3-0, biti rival Lajoviću u drugoj rundi.

Tok meča:

Lajović je spasao brejk loptu na početku meča i poveo sa 1:0. U nastavku je lako oduzeo servis protivniku i to bez izgubljenog poena, da bi i potvrdio brejk za 3:0. Nalet srpskog tenisera Maksim Gonzales prekida u četvrtom gemu i smanjuje zaostatak.

U nastavku je viđena izjednačena broba, ali je zbog brejka viška srpski teniser došao u priliku da servira za prvi set, iskoristio je prvu set loptu i poveo sa 6:3.

Srpski teniser nastavio je sa dobrom igrom i u drugom setu. Novi brejk napravio je u sedmom gemu, poveo je sa 4:3, a onda ga bez većih problema potvrdio za 5:3. Lajović se nije tu zaustavio, već je drugi set završio u devetom gemu. Prvu set loptu nije iskoristio, ali jeste drugu za novih 6:3.

Lajović je bio u odličnom ritmu, pa je i početkom trećeg seta oduzeo servis rivalu. Lako je poveo sa 3:0 i došao na korak od drugog kola. Do kraja meča nije bilo dileme. Lajović je rivalu prepustio još samo jedan gem i uvelikom stilu je prošao dalje.

Srpska teniserka izgubila je prvi set sa 6:4, ali je u nastavku zaigrala mnogo bolje i stigla je do preokreta u preostala dva seta – 6:2, 6:0.

U drugoj rundi Ivanovićevu očekuje duel sa Japankom Misaki Doi, koja je trenutno 103. na svetu. Ona je u prvoj rundi u dva seta savladala Petru Cetkovsku.

Tok meča:

Ivanovićeva i Švdeova bile su veoma sigurne na servisu u prvih šest gemova. Prva je zapretila Kazahstanka u sedmom, imala je dve vezane brejk šanse, ali je Ana uspela da povede sa 4:3.

Ipak, dva gema kasnije Švedova je napravila brejk, Ana je imala u desetom dve brejk šanse da se vrati, ali ih je propustila pa je Kazahstanka posle 38 minuta povela u setovima.

Izgubljeni set pozitivno je uticao na igru Ivanovićeve koja je mnogo bolje zaigrala početkom drugog, napravila je dva brejka i povela brzo sa 4:0. Švedova je uspela da vrati jedan brejk i smanji na 4:2, ali poslednja dva gema u setu pripala su srpskoj teniserki koja je lako izborila treći set - 6:2.

Ana je do kraja meča zadržala visok nivo igre. U trećem setu je krenula sjajno i do kraja je zadržala taj nivo igre za ubedljivih 6:0.

Komentari / 0

Ostavite komentar