Откочити процес тражења несталих Срба

Тужилаштву БиХ упутићемо допис у којем тражимо одговор на питање зашто се не наставља тражење несталих припадника српског народа на сарајевској депонији у Бућа потоку, на Казанима, на Тргу Меше Селимовића на Алипашином пољу, на Озрену и у јами Радача код Мостара.

Република Српска 25.05.2015 | 11:46
Откочити процес тражења несталих Срба

Изјавио је то предсједник Удружења породица несталих сарајевско-романијске регије Милан Мандић и истакао да породице несталих никада неће одустати од тог захтјева. Мандића је Савез удружења породица несталих, који чини шест удружења из РС, овластио за иступање у јавности, као и за заступање у Институту за нестала лица БиХ, у којем је Мандић члан Савјетодавног одбора.

- Тај процес закочен је мјесецима. Али никада нећемо дозволити да се, без обзира на све покушаје и махинације, обустави тражење несталих припадника српског народа, да се дискриминишу српске жртве и обмањују њихове породице.

Очигледно је да је ријеч о опструкцији, исто као и у случају идентификације 625 тијела у три спомен костурнице у РС - казао је Мандић.

Додао је да је члан Колегијума директора Института за нестале БиХ Амор Машовић пажњу са очигледне дискриминације над српским жртвама покушао да скрене дезинформацијама које је изнио у допису Тужилаштву, у којем тврди да је за тражење несталих Срба потребна сагласност Колегијума директора, што није тачно. Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић каже да процес тражења несталих није окончан.

Извор: Глас Српске

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Крајина

25.05.2015 10:08

Гдје је онај лик са ником "са" да нас просвјетли како је ово фарса и да нам објасни зашто је ово

ОДГОВОРИТЕ