Otkočiti proces traženja nestalih Srba

Tužilaštvu BiH uputićemo dopis u kojem tražimo odgovor na pitanje zašto se ne nastavlja traženje nestalih pripadnika srpskog naroda na sarajevskoj deponiji u Buća potoku, na Kazanima, na Trgu Meše Selimovića na Alipašinom polju, na Ozrenu i u jami Radača kod Mostara.

Republika Srpska 25.05.2015 | 11:46
Otkočiti proces traženja nestalih Srba

Izjavio je to predsjednik Udruženja porodica nestalih sarajevsko-romanijske regije Milan Mandić i istakao da porodice nestalih nikada neće odustati od tog zahtjeva. Mandića je Savez udruženja porodica nestalih, koji čini šest udruženja iz RS, ovlastio za istupanje u javnosti, kao i za zastupanje u Institutu za nestala lica BiH, u kojem je Mandić član Savjetodavnog odbora.

- Taj proces zakočen je mjesecima. Ali nikada nećemo dozvoliti da se, bez obzira na sve pokušaje i mahinacije, obustavi traženje nestalih pripadnika srpskog naroda, da se diskriminišu srpske žrtve i obmanjuju njihove porodice.

Očigledno je da je riječ o opstrukciji, isto kao i u slučaju identifikacije 625 tijela u tri spomen kosturnice u RS - kazao je Mandić.

Dodao je da je član Kolegijuma direktora Instituta za nestale BiH Amor Mašović pažnju sa očigledne diskriminacije nad srpskim žrtvama pokušao da skrene dezinformacijama koje je iznio u dopisu Tužilaštvu, u kojem tvrdi da je za traženje nestalih Srba potrebna saglasnost Kolegijuma direktora, što nije tačno. Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić kaže da proces traženja nestalih nije okončan.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Krajina

25.05.2015 10:08

Gdje je onaj lik sa nikom "sa" da nas prosvjetli kako je ovo farsa i da nam objasni zašto je ovo

ODGOVORITE