Како до Грчке овог љета?

Летња туристичка сезона већ је почела. Према истраживањима, највећи број Срба одмор ће провести у Грчкој до које ће стићи аутомобилом. Због нестабилне политичке ситуације у Македонији познаваоци прилика саветују путовање преко Бугарске.

Путовања 25.05.2015 | 09:09
Како до Грчке овог љета?

“Ако идете на грчко острво Тасос из Београда, километража је краћа за 50 км преко Бугарске. Ако идете на Халкидики или Олимпијску регију, ту је километража дужа за 35 - 60 километара. Истражујемо које су још мане и предности пута у Грчку кроз Бугарску”, наводи новинар Филип Чукановић.

Последња информација је да нема гужви ни на македонском ни на бугарском граничном прелазу. Иако предност даје путу кроз Буграску, уредник емисије САТ каже да нема разлога страховати ни од Македоније.

“Предност кроз Бугарску је краћа километража, јефтиније гориво, нема зелене карте, нема полиса, плаца се вињета 5 евра, али сва друга малтретирања не постоје”, наводи Мирко Алвировић, уредник емисије САТ.

Због политичке кризе у Македонији српски возачи тврде да ће је овог лета избегавати, али Македонске власти саопштавају да разлога за страх нема.

“Македонија је безбедна земља за путовање, а група која је извела ‘изолован’ терористички напад у Куманову елиминисана је”, наводе из Министарства иностраних послова Македоније.

Иако се безбедна вожња подразумева, неретко се праве прекршаји за које нећете моћи да платите на лицу места ни у Македонији ни у Бугаској, већ са потврдом одлазите до најблизег уплатног места.

“Ако имате диоптрију могу вам проверити имате ли резервне наочаре и онда вам могу наплатити казну 80 евра. Ако вас казни, Грчка полиција неће вам задржавати документа, али уколико казну не платите, мозете имати проблема на граници на којој је ваша казна евидентирана чим вам је полицајац напише”, закључује Алвировић.

Коментари / 0

Оставите коментар