Клоп се опростио писмом да не би заплакао!

Одлазећи тренер Борусије Дортмунд Јирген Клоп у суботу је последњи пут предводио свој тим на домаћем терену, а од свих се опростио писмом, како не би плакао.

Фудбал 25.05.2015 | 16:40
Клоп се опростио писмом да не би заплакао!

Борусија је у последњем колу Бундеслиге победила Вердер са 3:2, а навијачи су приредили спектакл на трибинама за немачког стручњака.

Он одлази из клуба после седам успешних година, а замениће га бивши тренер Мајнца Томас Тухел.

Борусији је остало да одигра финале купа са Волфсбургом у Берлину, 20. маја, а Клоп се нада да ће после тога бити разлога за славље и журку у центру Дортмунда. Његова екипа је после очајног старта сезона завршила на седмом месту.

“Нећу ово рећи уживо, јер у животу учите из својих грешака, тако да се нећу опростити као у Мјанцу пре неколико година, где сам плакао толико да ми је глас застао у грлу и нико није разумео шта сам хтео да кажем. Али, важно ми је да имам прилику да се опростим од свих вас.

Седам година нашег заједничког живота завршиће се наредне недеље, али је ово последњи пут да смо заједно на Сигнал Идуна Парку који је био моја кућа. Ово је јединствен стадион, јединствено место, али не због свог изгледа, већ због вас који сте га таквим учинили. Уживао сам сваке секунде овде, не само овде на стадиону већ генерално са вама и хвала вам из дубине срца.

Мој тим и ја смо имали среће да дођемо овде 2008. године, а ако је нешто била ситуација у којој свакао добијате, онда је то ова. Провели смо дуго времена заједно, пролазили кроз многе ствари, искусили много тога, а то остаје да се памти. Са собом ћу понети много позитивних успомена, а надам се и ви.

Захваљујем се председнику Рајнарду Раубалу, извршном директору Јоакиму Вацкеу, спортском директору Михаелу Цорку и сваком раднику у клубу. Верујте ми, можете бити поносни да људи попут њих брину о вашем клубу, јер свака особоа која ради у БВБ је такође и навијач клуба.Не знам да ли је то свуда случај, али овде јесте. Они раде све пуног срца и они су најбољи у томе што раде.

Било ми је велико задовољство да радим са вама и велика част да радим за овај клуб и за вас. Сада када је готово, као мали савет од некога ко се већ опоростио од једног фантастичног клуба, Мајнца, могу да вас посаветујем да ме не упоређујете, јер поређење умањује прелепе успомене и компликује лепу будућност. А овај клуб ће имати такву будућност. У то сам потпуно уверен.

Ви сте сензационални и добићете великог тренера. Али ми имамо још неколико планова јер следеће недеље играмо финале Купа и заиста бих веома волео журку у центру града наредне недеље. Било би лепо завршити на такав начин. Било ми је забавно овде и још једном, много, много хвала свима и дефинитивно ћемо се опет видети.

Ваш,
Јирген Клоп."

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

25.05.2015 14:55

ЛЕГЕНДА ЦИВЈЕК нема ста!!!

ОДГОВОРИТЕ