Klop se oprostio pismom da ne bi zaplakao!

Odlazeći trener Borusije Dortmund Jirgen Klop u subotu je poslednji put predvodio svoj tim na domaćem terenu, a od svih se oprostio pismom, kako ne bi plakao.

Fudbal 25.05.2015 | 16:40
Klop se oprostio pismom da ne bi zaplakao!

Borusija je u poslednjem kolu Bundeslige pobedila Verder sa 3:2, a navijači su priredili spektakl na tribinama za nemačkog stručnjaka.

On odlazi iz kluba posle sedam uspešnih godina, a zameniće ga bivši trener Majnca Tomas Tuhel.

Borusiji je ostalo da odigra finale kupa sa Volfsburgom u Berlinu, 20. maja, a Klop se nada da će posle toga biti razloga za slavlje i žurku u centru Dortmunda. Njegova ekipa je posle očajnog starta sezona završila na sedmom mestu.

“Neću ovo reći uživo, jer u životu učite iz svojih grešaka, tako da se neću oprostiti kao u Mjancu pre nekoliko godina, gde sam plakao toliko da mi je glas zastao u grlu i niko nije razumeo šta sam hteo da kažem. Ali, važno mi je da imam priliku da se oprostim od svih vas.

Sedam godina našeg zajedničkog života završiće se naredne nedelje, ali je ovo poslednji put da smo zajedno na Signal Iduna Parku koji je bio moja kuća. Ovo je jedinstven stadion, jedinstveno mesto, ali ne zbog svog izgleda, već zbog vas koji ste ga takvim učinili. Uživao sam svake sekunde ovde, ne samo ovde na stadionu već generalno sa vama i hvala vam iz dubine srca.

Moj tim i ja smo imali sreće da dođemo ovde 2008. godine, a ako je nešto bila situacija u kojoj svakao dobijate, onda je to ova. Proveli smo dugo vremena zajedno, prolazili kroz mnoge stvari, iskusili mnogo toga, a to ostaje da se pamti. Sa sobom ću poneti mnogo pozitivnih uspomena, a nadam se i vi.

Zahvaljujem se predsedniku Rajnardu Raubalu, izvršnom direktoru Joakimu Vackeu, sportskom direktoru Mihaelu Corku i svakom radniku u klubu. Verujte mi, možete biti ponosni da ljudi poput njih brinu o vašem klubu, jer svaka osoboa koja radi u BVB je takođe i navijač kluba.Ne znam da li je to svuda slučaj, ali ovde jeste. Oni rade sve punog srca i oni su najbolji u tome što rade.

Bilo mi je veliko zadovoljstvo da radim sa vama i velika čast da radim za ovaj klub i za vas. Sada kada je gotovo, kao mali savet od nekoga ko se već oporostio od jednog fantastičnog kluba, Majnca, mogu da vas posavetujem da me ne upoređujete, jer poređenje umanjuje prelepe uspomene i komplikuje lepu budućnost. A ovaj klub će imati takvu budućnost. U to sam potpuno uveren.

Vi ste senzacionalni i dobićete velikog trenera. Ali mi imamo još nekoliko planova jer sledeće nedelje igramo finale Kupa i zaista bih veoma voleo žurku u centru grada naredne nedelje. Bilo bi lepo završiti na takav način. Bilo mi je zabavno ovde i još jednom, mnogo, mnogo hvala svima i definitivno ćemo se opet videti.

Vaš,
Jirgen Klop."

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

JA

25.05.2015 14:55

LEGENDA CIVJEK nema sta!!!

ODGOVORITE