Паун: Генералка са САД за старт на СП са Уругвајцима

Селектор репрезентације Србије до 20 година Вељко Пауновић задовољан је како теку припреме његових играча пред старт Светског првенства на Новом Зеланду.

Фудбал 24.05.2015 | 23:20
Паун: Генералка са САД за старт на СП са Уругвајцима

Србија је последњу проверу уочи почетка такмичења и сусрета са Уругвајем 31. маја имала са селекцијом САД и славила са 1:0.

"Орлићи" су сада у комплетном сатаву, с обизром да су накнадно допутовали Андрија Живкоић, Иван Шапоњић и Станиша Мандић.

Србија се налази у групи са Малијем, Мексиком и Уругвајем.

"Веома сам задовољан како момци подносе напоре и на који начин се припремају за оно што их очекује. Адаптација је све боља, из дана у дан и наш циљ је да себе "наштелујемо" како треба до утакмице са Уругвајем која је за осам дана у Дунедину. Имамо довољно времена, користимо га паметно, водимо рачуна и о опоравку играча, квалитетном одмору... Сваки детаљ је важан, а за сада све што смо планирали остварује се у потпуности“, рекао је селектор "орлића" Вељко Пауновић.

За последњу проверу уочи старта шампионата изабрана је селекција САД, па је пријатељски дуел у недељу у Окленду, пружио и јаснију слику стручном штабу, на којим детаљима још треба порадити и шта исправити.

"Противник је врло квалитетан. Американци су физички снажни, али и технички и тактички такође на високом нивоу... Њихов фудбал напредује крупним корацима. Иако је реч о пријатељском дуелу, добро смо их анализирали, јер се увек за сваку утакмицу максимално припремамо и не препуштамо ништа случају... Играју у формацији 4-2-3-1, способни су за веома брзе контрападе и јаки су на прекидима. Голман им је такође одличан, они по традицији имају добре чуваре мреже“, наглашава Пауновић.

"Не игра се сваки дан Првенство света, ово је велики догађај за нас, као и за целу Србију. Путовање је прошло без проблема, имали смо добар итинерер, нисмо дуго чекали на аеродромима“, истакао је Иван Шапоњић,

Коментари / 0

Оставите коментар