Paun: Generalka sa SAD za start na SP sa Urugvajcima

Selektor reprezentacije Srbije do 20 godina Veljko Paunović zadovoljan je kako teku pripreme njegovih igrača pred start Svetskog prvenstva na Novom Zelandu.

Fudbal 24.05.2015 | 23:20
Paun: Generalka sa SAD za start na SP sa Urugvajcima

Srbija je poslednju proveru uoči početka takmičenja i susreta sa Urugvajem 31. maja imala sa selekcijom SAD i slavila sa 1:0.

"Orlići" su sada u kompletnom satavu, s obizrom da su naknadno doputovali Andrija Živkoić, Ivan Šaponjić i Staniša Mandić.

Srbija se nalazi u grupi sa Malijem, Meksikom i Urugvajem.

"Veoma sam zadovoljan kako momci podnose napore i na koji način se pripremaju za ono što ih očekuje. Adaptacija je sve bolja, iz dana u dan i naš cilj je da sebe "naštelujemo" kako treba do utakmice sa Urugvajem koja je za osam dana u Dunedinu. Imamo dovoljno vremena, koristimo ga pametno, vodimo računa i o oporavku igrača, kvalitetnom odmoru... Svaki detalj je važan, a za sada sve što smo planirali ostvaruje se u potpunosti“, rekao je selektor "orlića" Veljko Paunović.

Za poslednju proveru uoči starta šampionata izabrana je selekcija SAD, pa je prijateljski duel u nedelju u Oklendu, pružio i jasniju sliku stručnom štabu, na kojim detaljima još treba poraditi i šta ispraviti.

"Protivnik je vrlo kvalitetan. Amerikanci su fizički snažni, ali i tehnički i taktički takođe na visokom nivou... Njihov fudbal napreduje krupnim koracima. Iako je reč o prijateljskom duelu, dobro smo ih analizirali, jer se uvek za svaku utakmicu maksimalno pripremamo i ne prepuštamo ništa slučaju... Igraju u formaciji 4-2-3-1, sposobni su za veoma brze kontrapade i jaki su na prekidima. Golman im je takođe odličan, oni po tradiciji imaju dobre čuvare mreže“, naglašava Paunović.

"Ne igra se svaki dan Prvenstvo sveta, ovo je veliki događaj za nas, kao i za celu Srbiju. Putovanje je prošlo bez problema, imali smo dobar itinerer, nismo dugo čekali na aerodromima“, istakao je Ivan Šaponjić,

Komentari / 0

Ostavite komentar