ПЛ БиХ: Сарајеву се смијеши титула!

У претпосљедњем колу Сарајево је стигло до убједљиве побједе у Витезу 3:0, па ће тако у дуелу 30. кола против Слободе на "Кошеву" тражити три бода, која би му значила титулу. Жељо минималцем против Травника задржао какву-такву шансу.

Фудбал 23.05.2015 | 22:20
ПЛ БиХ: Сарајеву се смијеши титула!

Коло прије краја у Премијер лиги Босне и Херцеговине још није познато ко ће бити шампион, а које ће екипе напустити друштво најбољих.
Најближи титули су фудбалери Сарајева, који су се у 29. колу прошетали кроз Витез и стигли надомак побједничког славља на крају сезоне. За то им је потребан тријумф у посљедњем колу против Слободе, на "Кошеву", које ће сигурно за овај меч бити крцато.

Сјајан гол из слободног ударца средином првог полувремена постигао је Крсте Велскоски и обрадовао близу 2.000 навијача Сарајева у Витезу. У првом дијелу бордо тим био је много бољи, два пута погодио оквир гола, али је на одмор отишао само са голом предности.

У 68. минуту Бојан Пузигаћа срушен је у шеснаестерцу домаћих, судија Драган Скакић без оклијевања је показао на 11 метара, а исти играч над којим је направљен прекршај преузео је одговорност и погодио за 0:2. Тачку на "и" након веома лијепе акције ставио је Амер Бекић у посљедњем минуту сусрета - 0:3.

Жељезничар је на "Грбавици" до минималног тријумфа против Травника стигао голом Јасмина Богдановића на самом отварању меча. До краја сусрета није више било погодака, па су сарајевски плави задржали какве-такве шансе да се на крају могу радовати титулу. Тим Миломира Одовића у посљедњем колу гостује у Зеници екипи Челика.
Зрињски је релативно лако стигао до бодова против Олимпика. Мрежу Сарајлија начео је Стево Николић у 19. минуту, да би Огњен Тодоровић у 39. минуту поставио конаћних 2:0.

У Бањалуци је виђен велики преокрет. Дрина је повела против Борца сјајним голом Александра Васића са руба шеснаестерца, а проблем за Бањалучане, осим примљеног гола, било и искључење Небојше Рунића у 38. минуту. Тим Владе Јагодића у наставку меча играо је са десет играча, али то му није сметало да постигне два бода и освоји комплетан плијен. Са играчем мање, Борац је прво успио доћи до изједначења преко Јоце Стокића у 57. минуту, а у судијској надокнади времена црвено-плави преко Федора Предраговића стигли су до побједе.

Борба за опстанак биће изузетно занимљива у посљедњих 90 минута.

На мечу у Угљевику било је много узбуђења. Анел Дедић већ у петом минуту постигао је гол за Челик, да би најбољи играч Радника Марко Обрадовић тринаест минута касније изједначио на 1:1. Дедић је у 57. минуту својим другим голом поново обрадовао Зеничане, али је Радник до веома битног бода у 84. минуту преко Младена Жижовића, који је успјешно реализовао најстрожу казну.

За само три минута, Звијезда из Градачца постигла је два поготка против Вележа и тако најавила да се неће предати у борби за опстанак док постоји теоретска шанса. Стријелци су били Ермин Гаџо у 15. и Секуба Диата у 17. минуту. Сенегалски интернационалац у 70. минуту и дефинитивно је ријешио питање побједника у овом мечу. Мирза Ћемаловић у 74. минуту постигао је утјешни гол за Мостарце.

Успјешно је започео меч за госте у Тузли. Младост је на "Тушњу" против Слободе водила 2:0 аутоголом Хариса Мехмедагића и Драгише Комарчевића, али је Слобода стигла до потпуног преокрета. Прво је Дамир Мехидић смањио на 1:2, а искусни Мерсудин Ахметовић са два поготка у шест минута донио је предност Тузлацима. Слободин јунак након два постигнута гола зарадио је црвени картон и оставио своје саиграче на цједилу до краја сусрета. Младост је у 94. минуту постигла изједначујући погодак, али је поништен због наводног фаула у нападу. Протестовали су гостујући играчи, али судијска одлука била је коначна.

Једино на мечу Славије и Широког Бријега након првих 45 минута није било голова, а десет минута у наставку требало је домаћину да дође до вођства. Досуђен је једанаестерац за Славију, а сигуран са "бијеле тачке" био је Махир Карић. Изједначење само пет минута касније. Стријелац за Широкобријежане је Лука Менало.

РЕЗУЛТАТИ 29. КОЛА:

Борац - Дрина 2:1 (0:1)
/Стокић 59, Предраговић 91 - Васић 16/

Звијезда Градачац - Вележ 3:2 (2:0)
/Гаџо 15, Диата 17, 72 - Ћемаловић 75, Хебибовић 88, пенал/

Слобода - Младост 3:2 (0:1)
/Мехидић 62, Ахметовић 70, 76 - Мехмедагић 22, аутогол, Комарчевић 60/

Витез - Сарајево 0:3 (0:3)
/Велскоски 26, Пузигаћа 68, Бекић 90/

Жељезничар - Травник 1:0 (1:0)
/Богдановић 2/

Радник - Челик 2:2 (1:1)
/Обрадовић 19, Жижовић 88, пенал - Ан. Дедић 4, 55/

Зрињски - Олимпик 2:0 (2:0)
/Николић 19, Тодоровић 39/

Славија - Широки Бријег 1:1 (0:0)
/Карић 55, пенал - Менало 60/

ТАБЕЛА: Сарајево 63, Жељезничар 62, Зрињски 58, Широки Бријег 55, Борац 49, Олимпик 46, Слобода 40, Челик 40, Вележ 35, Радник 28, Травник 28, Славија 27, Витез 26, Дрина 26, Младост 25, Звијезда Градачац 24.

Коментари / 0

Оставите коментар