Нови напад на српску породицу у Клини!

Србин повратник из села Дугоњево у општини Клина Владо Рашковић поново је био мета пљачке, чиме је настављена серија инцидената у којима су жртве српски повратници и њихова имовина у овој метохијској општини.

Србија 23.05.2015 | 18:16
Нови напад на српску породицу у Клини!

Начелник Пећког округа Винка Радосављевић рекла је да је у последњих месец дана ово трећи напад на породицу Рашковић и њихову имовину, те упитала да ли ће неко од представника међународне заједнице реаговати ради заустављања насиља над српским повратницима на Косову.

Она је додала да Рашковић није физички нападнут овог пута, али да су му отете неке од личних ствари и да је он случај пријавио припадницима Косовске полиције у овом месту, јавили су медији у Србији.

"Ситуација је крајње алармантна", рекла је Радосављевићева и додала да су овакви инциденти превршили сваку меру и да су Срби повратници у безнадежном стању, у страху за своје животе и имовину.

Раније су Рашковићу, који се у Дугоњево вратио пре пет година, крадљивци украли пољопривредне машине.

У општини Клина у последњих месец дана догодило се више напада на Србе повратнике, а њихова имовина је стално на мети пљачкаша.

Косовска полиција пре неколико дана успела је да ухапси седам особа које су осумњичене за неке од напада на Србе повратнике у општини Клина.

(Мондо)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ста реци

24.05.2015 07:06

Деца,љубимци "демократије" на делу.

ОДГОВОРИТЕ