Novi napad na srpsku porodicu u Klini!

Srbin povratnik iz sela Dugonjevo u opštini Klina Vlado Rašković ponovo je bio meta pljačke, čime je nastavljena serija incidenata u kojima su žrtve srpski povratnici i njihova imovina u ovoj metohijskoj opštini.

Srbija 23.05.2015 | 18:16
Novi napad na srpsku porodicu u Klini!

Načelnik Pećkog okruga Vinka Radosavljević rekla je da je u poslednjih mesec dana ovo treći napad na porodicu Rašković i njihovu imovinu, te upitala da li će neko od predstavnika međunarodne zajednice reagovati radi zaustavljanja nasilja nad srpskim povratnicima na Kosovu.

Ona je dodala da Rašković nije fizički napadnut ovog puta, ali da su mu otete neke od ličnih stvari i da je on slučaj prijavio pripadnicima Kosovske policije u ovom mestu, javili su mediji u Srbiji.

"Situacija je krajnje alarmantna", rekla je Radosavljevićeva i dodala da su ovakvi incidenti prevršili svaku meru i da su Srbi povratnici u beznadežnom stanju, u strahu za svoje živote i imovinu.

Ranije su Raškoviću, koji se u Dugonjevo vratio pre pet godina, kradljivci ukrali poljoprivredne mašine.

U opštini Klina u poslednjih mesec dana dogodilo se više napada na Srbe povratnike, a njihova imovina je stalno na meti pljačkaša.

Kosovska policija pre nekoliko dana uspela je da uhapsi sedam osoba koje su osumnjičene za neke od napada na Srbe povratnike u opštini Klina.

(Mondo)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sta reci

24.05.2015 07:06

Deca,ljubimci "demokratije" na delu.

ODGOVORITE