Какав опроштај од Клопа?! Браво!!!

Погледајте како су навијачи Борусије испратили Клопа у живу легенду клуба на његовом опроштају од "Вестфалена".

Фудбал 24.05.2015 | 18:40
Какав опроштај од Клопа?! Браво!!!

После седам незаборавних година, дошао је тренутак да се "Вестфален" и Јирген Клоп опросте једно од другог.

Навијачи Борусије Дортмунд нису дозволили да то прође тек тако...

"Жути зид" (Гелбе Wанд) приредио је најомиљенијем тренеру у историји клуба посебну кореографију пред почетак последње утакмице у Бундеслиги, у којој је Дортмунд дочекао Вердер и играо за пласман у Лигу Европе, иако је у периоду између 16. и 19. кола био у зони испадања.

Ни тада, а ни сада када је Клоп близу да остави БВБ у Европи и са освојеним трофејом у Купу Немачке, навијачи му нису окренули леђа – штавише...

Овај 47-годишњи тренер родом из Штутгарта, који је пре 20 година током профи каријере коју је од почетка до краја провео у Мајнцу дипломирао на Гете универзитету у родном граду на одсеку "спортске науке" (дипломски рад писао је на тему шетње, тј. Корачања), преузео је Борусију 2008. године и одвео је из борбе за опстанак до две узастопне титуле 2011. и 2012. године, узео је и Куп 2012. када је играо и финале Лиге шампиона и несрећно га изгубио од великог ривала Бајерна, којег је задржао на 50:50 у међусобним окршајима током претходних седам година.

Клоп је освојио и три Суперкупа Немачке, 2011. и 2012. проглашаван је за тренера године, а 30. маја на "Олимпијаштадиону" у престоници Берлину последњи пут водиће Борусију, у финалу Купа, против Волфсбурга.

Уколико данас победи Вердер, његов скор до финала Купа биће 316 – 179 – 69 – 68 на клупи Дортмунда, а 180. победа значиће и трофеј на опроштају, о чему је мало ко размишљао када су ствари кренуле по злу прошле јесени, а нема ко се тада није чудио посртањима екипе која је не тако давно играла можда и најлепши фудбал у Европи.

Од када је најавио растанак, Клоп је констатна тема европских медија, постављан је за новог менаџера Арсенала, Ливерпула и Манчестер ситија, недавно је виђен на преговорима са Фенербахчеом, а ове недеље објављено је и да ће постати нови тренер Реала из Мадрида.

После свега што је урадио обучен у жуто-црну тренерку Борусије, са вечним качкетом на глави, он је један од ретких тренера у Европи који може да поставља услове највећим клубовима и да бира понуде истих.

Па и да оде на одмор годину дана...

И тада, биће убеђен у то да ће га "Вестфален" заувек памтити по лепом.

Коментари / 0

Оставите коментар