Kakav oproštaj od Klopa?! Bravo!!!

Pogledajte kako su navijači Borusije ispratili Klopa u živu legendu kluba na njegovom oproštaju od "Vestfalena".

Fudbal 24.05.2015 | 18:40
Kakav oproštaj od Klopa?! Bravo!!!

Posle sedam nezaboravnih godina, došao je trenutak da se "Vestfalen" i Jirgen Klop oproste jedno od drugog.

Navijači Borusije Dortmund nisu dozvolili da to prođe tek tako...

"Žuti zid" (Gelbe Wand) priredio je najomiljenijem treneru u istoriji kluba posebnu koreografiju pred početak poslednje utakmice u Bundesligi, u kojoj je Dortmund dočekao Verder i igrao za plasman u Ligu Evrope, iako je u periodu između 16. i 19. kola bio u zoni ispadanja.

Ni tada, a ni sada kada je Klop blizu da ostavi BVB u Evropi i sa osvojenim trofejom u Kupu Nemačke, navijači mu nisu okrenuli leđa – štaviše...

Ovaj 47-godišnji trener rodom iz Štutgarta, koji je pre 20 godina tokom profi karijere koju je od početka do kraja proveo u Majncu diplomirao na Gete univerzitetu u rodnom gradu na odseku "sportske nauke" (diplomski rad pisao je na temu šetnje, tj. Koračanja), preuzeo je Borusiju 2008. godine i odveo je iz borbe za opstanak do dve uzastopne titule 2011. i 2012. godine, uzeo je i Kup 2012. kada je igrao i finale Lige šampiona i nesrećno ga izgubio od velikog rivala Bajerna, kojeg je zadržao na 50:50 u međusobnim okršajima tokom prethodnih sedam godina.

Klop je osvojio i tri Superkupa Nemačke, 2011. i 2012. proglašavan je za trenera godine, a 30. maja na "Olimpijaštadionu" u prestonici Berlinu poslednji put vodiće Borusiju, u finalu Kupa, protiv Volfsburga.

Ukoliko danas pobedi Verder, njegov skor do finala Kupa biće 316 – 179 – 69 – 68 na klupi Dortmunda, a 180. pobeda značiće i trofej na oproštaju, o čemu je malo ko razmišljao kada su stvari krenule po zlu prošle jeseni, a nema ko se tada nije čudio posrtanjima ekipe koja je ne tako davno igrala možda i najlepši fudbal u Evropi.

Od kada je najavio rastanak, Klop je konstatna tema evropskih medija, postavljan je za novog menadžera Arsenala, Liverpula i Mančester sitija, nedavno je viđen na pregovorima sa Fenerbahčeom, a ove nedelje objavljeno je i da će postati novi trener Reala iz Madrida.

Posle svega što je uradio obučen u žuto-crnu trenerku Borusije, sa večnim kačketom na glavi, on je jedan od retkih trenera u Evropi koji može da postavlja uslove najvećim klubovima i da bira ponude istih.

Pa i da ode na odmor godinu dana...

I tada, biće ubeđen u to da će ga "Vestfalen" zauvek pamtiti po lepom.

Komentari / 0

Ostavite komentar