У више мјеста мјере одбране од поплава

У сјеверозападним дијеловима Хрватске проглашене су мјере одбране од поплава пошто је за два дана пало до 120 милиметара кише, што је подигло водостаје. За остатак дана метеоролози најављују само понегдје кишу, а средином дана и послијеподне и пљускове праћене грмљавином.

Регион 23.05.2015 | 13:48
У више мјеста мјере одбране од поплава

Редовне мјере одбране од поплава проглашене су на Акумулацији Пакра, на Чесми у Павловцу, Глоговници у Коритни, Илови у Гарешници и Великом Вуковју, на Каналу Обжев у Стружецу, на Крапини у Купљенову, на Суњи у Суњи, на Зелини у Божјаковини, те на западном латерном каналу Биђ поља код Ђакова. 

Према званичним подацима, у протекла два дана највише падавина било је у Вараждину 120 милиметара, што је готово двоструки просјек за тај град у мају, преносе хрватски медији. 

У Копривници је током два дана пало 118 милиметара кише, у Слуњу 117, Огулину 115, Карловцу 115, Сиску 108, Делницама 105 и на Сљемену 103 милиметара. 

Из надлежних служби Хрватских вода изјавили су да стручњаци прате стање на терену и предузимају потребне мјере, те да нема разлога за забринутост. 

У Вараждинској жупанији киша пада више од тридесет сати и излиле су се оборинске воде. 

Затворене су четири жупанијске цесте на вараждинском и иванечком подручју. Због воде затворена је пруга Лепоглава - Голубовец, а саобраћај се одвија аутобусима. 

Информативни центар Вировитица објавио је да је подручје Вировитичко-подравске жупаније погодило око 2.500 муња, наводећи да је невријеме почело у 21.00, а трајало је до 23.30 часова. 

Портал "Копривницанет" објавио је да су обилне кише проузроковале поплаве на неколико локација у Копривничко-крижевачкој жупанији, а да је у мјесту Река заустављен саобраћај. 

Полиција је саопштила да на осталим дионицама државних, жупанијских и локалних путева долази до мјестимичног преливања воде преко пута без затварања саобраћаја. 

Због јаког вјетра на аутопуту између тунела Мала Капела и чвора Оточац, те тунела Свети Рок и вијадукта Божићи, вози се уз ограничење брзине, саопштио је Хрватски аутоклуб.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар