Турнир пријатељства, најава 1/2-финала: Динамо - Звезда, Воша - Партизан

Динамо или Црвена звезда, као и Партизан или Војводина играће у финалу Турнира пријатељства. 

Фудбал 23.05.2015 | 08:20
Турнир пријатељства, најава 1/2-финала: Динамо - Звезда, Воша - Партизан

Само двије екипе су до сада оствариле максималан учинак на Турниру пријатељства 2015. Динамо Загреб и Црвена звезда. А, управо ће ова два фудбалска гиганта из региона играти један против другог у полуфиналу (субота, 12:15).

Занимљив податак је да су се Динамо и Црвена звезда и прошле године састали у полуфиналу Турнира пријатељства. Тада су Модри били бољи и касније освојили трофеј, а њихов тренер Иван Прелец ипак овога пута препушта улогу фаворита противнику.

"Лијепо је освајати трофеје и награде и бити најбољи, а наравно да бисмо вољели да поновимо успјех од прије годину дана. Ипак, нисам сигуран колико је то реално, имајућу у виду да смо без 15 најбољих играча. Гледао сам Звезду, у питању је квалитетна екипа, а у сутрашњој утакмици биће сигурно фаворит. Али то не значи да ћемо се ми предати, већ ћемо се сигурно борити до краја", рекао је Прелец.

На другој страни, Црвена звезда вјерује да ће овога пута изаћи као побједник из дуела са великим ривалом. Тренер Црвене звезде Огњен Короман истакао је да ће екипа дати све од себе да се пласира у финале.

" Имајући у виду како смо играли, и да смо три утакмице победили, заслужно смо се нашли у полуфиналу. На нама је да у утакмицу уђемо максимално мотивисани и сконцентрисани. Даћемо све од себе да се надјемо у финалу, а после и да освојимо трофеј. Без обзира што се ради о пријатељском турниру нама би сваки трофеј изузетно значио. Посебно мени као новом тренеру и овој генерацији младих играча", рекао је Короман.

Партизан и Војводина већ дуги низ година важе за клубове са понајбољим млађим категоријама у региону. Велики квалитет потврдили су и на Турниру пријатељства када су освојили прва мјеста у својим групама и пласирали се у полуфинале.

Ипак, само један од ова два тима ће имати прилику да се бори за трофеј. Партизан и Војводина ће одмјерити снаге у полуфиналу (субота, 15:15), а тренер црно-бијелих Драган Кецман је бираним ријечима говорио о противнику.

" Искрено очекивао сам да се нађемо у полуфиналу. Потпуно нормално улазимо у ту утакмицу. Спремни смо да одиграмо најбоље што можемо и да покушамо да уђемо у финале. Мислим да имамо шансе, али и Војводина је одлична. Гледао сам њихову последњу утакмицу против Сарајева. Одиграли су одлично, показали се као права екипа и заслужено прошли у полуфинале", рекао је Кецман.

Тренер црно-бијелих је додао да су његови играчи додатно мотивисани због директног ТВ преноса.

" Изузетно су мотивисани због тога. Велики је публицитет, и они су спремни за ову утакмицу. Додуше, имамо мало кадровских проблема, неколико играча нам је повређено и болесно. То ипак не умањује нашу жељу и све ћемо учинити да уђемо у финале", каже Кецман.

На другој страни Војводина такође има велике амбиције пред завршницу турнира. Тренер Ђорђе Пинтаћ је истакао да је његов тим већ направио велики успјех пласманом у полуфинале у овако јакој конкуренцији.

" Ми смо били свесни свог квалитета, али смо такође знали да се ради о изузетно јаком турниру. Ипак су овде сви врхунски клубови из бивше Југославије, тако да смо потајно прижељкивали да се нађемо међу четири најбоље екипе", рекао је Пинтаћ.

Тренер Новосадјана је такође похвалио наредног ривала.

"Погледали смо две утакмице Партизана, а већ се добро познајемо од раније. Имају они заиста много квалитетних играча. Не бих некога посебно издвајао, али има играча који ми се допадају. Мислим да неће бити великих изненађења, а да ће утакмица бити изузетно квалитетна".

Пинтаћ је додао и да ће Војводина сигурно и наредне године учествовати на Турниру пријатељства.

Коментари / 0

Оставите коментар