Turnir prijateljstva, najava 1/2-finala: Dinamo - Zvezda, Voša - Partizan

Dinamo ili Crvena zvezda, kao i Partizan ili Vojvodina igraće u finalu Turnira prijateljstva. 

Fudbal 23.05.2015 | 08:20
Turnir prijateljstva, najava 1/2-finala: Dinamo - Zvezda, Voša - Partizan

Samo dvije ekipe su do sada ostvarile maksimalan učinak na Turniru prijateljstva 2015. Dinamo Zagreb i Crvena zvezda. A, upravo će ova dva fudbalska giganta iz regiona igrati jedan protiv drugog u polufinalu (subota, 12:15).

Zanimljiv podatak je da su se Dinamo i Crvena zvezda i prošle godine sastali u polufinalu Turnira prijateljstva. Tada su Modri bili bolji i kasnije osvojili trofej, a njihov trener Ivan Prelec ipak ovoga puta prepušta ulogu favorita protivniku.

"Lijepo je osvajati trofeje i nagrade i biti najbolji, a naravno da bismo voljeli da ponovimo uspjeh od prije godinu dana. Ipak, nisam siguran koliko je to realno, imajuću u vidu da smo bez 15 najboljih igrača. Gledao sam Zvezdu, u pitanju je kvalitetna ekipa, a u sutrašnjoj utakmici biće sigurno favorit. Ali to ne znači da ćemo se mi predati, već ćemo se sigurno boriti do kraja", rekao je Prelec.

Na drugoj strani, Crvena zvezda vjeruje da će ovoga puta izaći kao pobjednik iz duela sa velikim rivalom. Trener Crvene zvezde Ognjen Koroman istakao je da će ekipa dati sve od sebe da se plasira u finale.

" Imajući u vidu kako smo igrali, i da smo tri utakmice pobedili, zaslužno smo se našli u polufinalu. Na nama je da u utakmicu uđemo maksimalno motivisani i skoncentrisani. Daćemo sve od sebe da se nadjemo u finalu, a posle i da osvojimo trofej. Bez obzira što se radi o prijateljskom turniru nama bi svaki trofej izuzetno značio. Posebno meni kao novom treneru i ovoj generaciji mladih igrača", rekao je Koroman.

Partizan i Vojvodina već dugi niz godina važe za klubove sa ponajboljim mlađim kategorijama u regionu. Veliki kvalitet potvrdili su i na Turniru prijateljstva kada su osvojili prva mjesta u svojim grupama i plasirali se u polufinale.

Ipak, samo jedan od ova dva tima će imati priliku da se bori za trofej. Partizan i Vojvodina će odmjeriti snage u polufinalu (subota, 15:15), a trener crno-bijelih Dragan Kecman je biranim riječima govorio o protivniku.

" Iskreno očekivao sam da se nađemo u polufinalu. Potpuno normalno ulazimo u tu utakmicu. Spremni smo da odigramo najbolje što možemo i da pokušamo da uđemo u finale. Mislim da imamo šanse, ali i Vojvodina je odlična. Gledao sam njihovu poslednju utakmicu protiv Sarajeva. Odigrali su odlično, pokazali se kao prava ekipa i zasluženo prošli u polufinale", rekao je Kecman.

Trener crno-bijelih je dodao da su njegovi igrači dodatno motivisani zbog direktnog TV prenosa.

" Izuzetno su motivisani zbog toga. Veliki je publicitet, i oni su spremni za ovu utakmicu. Doduše, imamo malo kadrovskih problema, nekoliko igrača nam je povređeno i bolesno. To ipak ne umanjuje našu želju i sve ćemo učiniti da uđemo u finale", kaže Kecman.

Na drugoj strani Vojvodina takođe ima velike ambicije pred završnicu turnira. Trener Đorđe Pintać je istakao da je njegov tim već napravio veliki uspjeh plasmanom u polufinale u ovako jakoj konkurenciji.

" Mi smo bili svesni svog kvaliteta, ali smo takođe znali da se radi o izuzetno jakom turniru. Ipak su ovde svi vrhunski klubovi iz bivše Jugoslavije, tako da smo potajno priželjkivali da se nađemo među četiri najbolje ekipe", rekao je Pintać.

Trener Novosadjana je takođe pohvalio narednog rivala.

"Pogledali smo dve utakmice Partizana, a već se dobro poznajemo od ranije. Imaju oni zaista mnogo kvalitetnih igrača. Ne bih nekoga posebno izdvajao, ali ima igrača koji mi se dopadaju. Mislim da neće biti velikih iznenađenja, a da će utakmica biti izuzetno kvalitetna".

Pintać je dodao i da će Vojvodina sigurno i naredne godine učestvovati na Turniru prijateljstva.

Komentari / 0

Ostavite komentar