Видео: Мидтјиланд је нови шампион Данске!

Столар и продавац мерцедеса су започели, а професионални коцкар завршио! Данци су добили четвртог разчличитог шампиона у четири године, а славиће се и у Енглеској.

Фудбал 23.05.2015 | 19:40
Видео: Мидтјиланд је нови шампион Данске!

Данска је још један европска земља у којој је решена шампионска тка у наионалном шампионату. Првак Данске је данас по први пут у клупској историји постао Мидтјиланд!

Многима од вас је овај клуб до данас био најпознатији из кладионичарских листа и по томе што сте ломили језике изговарајући његово име. Чак и по женском рукомету с обзиром да је истоимени састав рукометашица освајао титуле у Данској, као и у еврокуповима.

Ипак, од наредне сезоне могли би да гледате Мидтјиланд у Лиги шампиона! Мидтјиланд је освајањем титуле обезбедио пласман у квалификације за Лигу шампиона где га не очекује лаган посао с обзиром да због слабог УЕФА коефицијента врло вероватно неће бити међу носиоцима у евентуалном трећем и четвртом колу квалификација.

Мидтјиланд је провинцијски клуб настао спајањем два мала клуба: Икаста и Хернинга, о чему сте већ могли да читате на нашемн поирталу.

Један локални столар и један продавац мерцедеса су годинама борили за уједињење Икаста и Хернинга и после пуне деценије трзавица су успели. Велики узлет је почео када је енглески бизнисмен Метју Бенам купио клуб. Некадашњи физичар који се обогатио као професионални коцкар је уједно и газда енглеског друголигаша Брентфорда. Није имао среће да се кроз плеј-офа Чемпионшипа дочепа Премијер лиге ове сезоне са Брентфордом, али зато га је обрадовао Мидтјиланд.

Клуб из провинције је одиграо сјајну сезону и три кола пре краја првенства и матеметички оверио шампионску круну. Данска је после Нордсјеланда, Копенхагена и Алборга добила четвртог различитог првака у последње четири сезоне.

Екипа Мидтјиланда је сатављена углавом од домаћих играча и Нигеријаца који стижу из клуба Ебедеи, нигеријске филијале. Нови шампион Данске има разгранату сакутинг службу која покрива преко 60 лига широм света, а за њега ради још 100 мањих клубова у Данској. Продукти такве политике су и дански репрезентативац Симон Кјар, као и Новозеланђанин Винстон Рид тренутно један од најбољих штопера Премијер лиге.

Мидтјиланд је и током ове, шампионске сезоне успео да лансира неколико интересантних играча, а пре свих се издваја 20-годипњи везиста Пионе Сисито за којег се интересују Барселона, Манчестер Сити и Арсенал и извесно је да ће појачати неки много већи и богатији клуб од Мидтјиланда. Поред њега, ту је и голман Јакоб Хаугард који је на прагу трансфера у Стоук.

Коментари / 0

Оставите коментар