Video: Midtjiland je novi šampion Danske!

Stolar i prodavac mercedesa su započeli, a profesionalni kockar završio! Danci su dobili četvrtog razčličitog šampiona u četiri godine, a slaviće se i u Engleskoj.

Fudbal 23.05.2015 | 19:40
Video: Midtjiland je novi šampion Danske!

Danska je još jedan evropska zemlja u kojoj je rešena šampionska tka u naionalnom šampionatu. Prvak Danske je danas po prvi put u klupskoj istoriji postao Midtjiland!

Mnogima od vas je ovaj klub do danas bio najpoznatiji iz kladioničarskih lista i po tome što ste lomili jezike izgovarajući njegovo ime. Čak i po ženskom rukometu s obzirom da je istoimeni sastav rukometašica osvajao titule u Danskoj, kao i u evrokupovima.

Ipak, od naredne sezone mogli bi da gledate Midtjiland u Ligi šampiona! Midtjiland je osvajanjem titule obezbedio plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona gde ga ne očekuje lagan posao s obzirom da zbog slabog UEFA koeficijenta vrlo verovatno neće biti među nosiocima u eventualnom trećem i četvrtom kolu kvalifikacija.

Midtjiland je provincijski klub nastao spajanjem dva mala kluba: Ikasta i Herninga, o čemu ste već mogli da čitate na našemn poirtalu.

Jedan lokalni stolar i jedan prodavac mercedesa su godinama borili za ujedinjenje Ikasta i Herninga i posle pune decenije trzavica su uspeli. Veliki uzlet je počeo kada je engleski biznismen Metju Benam kupio klub. Nekadašnji fizičar koji se obogatio kao profesionalni kockar je ujedno i gazda engleskog drugoligaša Brentforda. Nije imao sreće da se kroz plej-ofa Čempionšipa dočepa Premijer lige ove sezone sa Brentfordom, ali zato ga je obradovao Midtjiland.

Klub iz provincije je odigrao sjajnu sezonu i tri kola pre kraja prvenstva i matemetički overio šampionsku krunu. Danska je posle Nordsjelanda, Kopenhagena i Alborga dobila četvrtog različitog prvaka u poslednje četiri sezone.

Ekipa Midtjilanda je satavljena uglavom od domaćih igrača i Nigerijaca koji stižu iz kluba Ebedei, nigerijske filijale. Novi šampion Danske ima razgranatu sakuting službu koja pokriva preko 60 liga širom sveta, a za njega radi još 100 manjih klubova u Danskoj. Produkti takve politike su i danski reprezentativac Simon Kjar, kao i Novozelanđanin Vinston Rid trenutno jedan od najboljih štopera Premijer lige.

Midtjiland je i tokom ove, šampionske sezone uspeo da lansira nekoliko interesantnih igrača, a pre svih se izdvaja 20-godipnji vezista Pione Sisito za kojeg se interesuju Barselona, Mančester Siti i Arsenal i izvesno je da će pojačati neki mnogo veći i bogatiji klub od Midtjilanda. Pored njega, tu je i golman Jakob Haugard koji je na pragu transfera u Stouk.

Komentari / 0

Ostavite komentar