"Против Израела не смије бити инцидената"!

Представници Фудбалског савеза Босне и Херцеговине, полиције Зеничко-добојског кантона, заштитарске агенције и навијачких удружења одржали састанак у Сарајеву поводом предстојећег меча "змајева" са Израелом.

Фудбал 24.05.2015 | 19:20
"Против Израела не смије бити инцидената"!

У петак је у просторијама ФС БиХ у Сарајеву одржан састанак представника Савеза, МУП-а ЗЕ-ДО кантона и заштитарске агенције "Сецуритас" са представницима организованих навијачких група "БХ Фанатицоси", "Белај Боyс", "Армија Змајева" Живинице, "Змајеви Посавине" Оџак и "Љути Крајишници".

На састанку је вођен веома отворен и конструктиван разговор о припреми за одигравање квалификационе утакмице за ЕУРО 2016 између БиХ и Израела, која се игра 12. јуна у Зеници.

Представници ФС БиХ, полиције и заштитара указали су на све битне аспекте организације утакмице и безбједоносних процедура, док су чланови наведених навијачких група презентовали досадашња искуства, приједлоге и сугестије.

Заједнички су донијели закључке, које је пренио званични сајт ФС БиХ.

- Сви учесници састанка свјесни су значаја утакмице и сигурносних ризика, те ће предузети све мјере како би меч протекао у спортској атмосфери,

- Навијачке групе ће пружити максималну подршку нашим играчима и уздржати се свих непримјерених и неприхватљивих понашања и активности који могу угрозити безбједност актера и свих присутних на стадиону,

- Представници Савеза и органи безбједности ће бити у контакту са представницима навијачких група у циљу реализације свих договорених активности и рјешавања непредвиђених околности,

- Упућује се апел и другим навијачима да се на овој утакмици придржавају правила фер-плеја и да на спортски начин помогну репрезентацији БиХ да оствари побједу.

Коментари / 0

Оставите коментар