"Protiv Izraela ne smije biti incidenata"!

Predstavnici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, policije Zeničko-dobojskog kantona, zaštitarske agencije i navijačkih udruženja održali sastanak u Sarajevu povodom predstojećeg meča "zmajeva" sa Izraelom.

Fudbal 24.05.2015 | 19:20
"Protiv Izraela ne smije biti incidenata"!

U petak je u prostorijama FS BiH u Sarajevu održan sastanak predstavnika Saveza, MUP-a ZE-DO kantona i zaštitarske agencije "Securitas" sa predstavnicima organizovanih navijačkih grupa "BH Fanaticosi", "Belaj Boys", "Armija Zmajeva" Živinice, "Zmajevi Posavine" Odžak i "Ljuti Krajišnici".

Na sastanku je vođen veoma otvoren i konstruktivan razgovor o pripremi za odigravanje kvalifikacione utakmice za EURO 2016 između BiH i Izraela, koja se igra 12. juna u Zenici.

Predstavnici FS BiH, policije i zaštitara ukazali su na sve bitne aspekte organizacije utakmice i bezbjedonosnih procedura, dok su članovi navedenih navijačkih grupa prezentovali dosadašnja iskustva, prijedloge i sugestije.

Zajednički su donijeli zaključke, koje je prenio zvanični sajt FS BiH.

- Svi učesnici sastanka svjesni su značaja utakmice i sigurnosnih rizika, te će preduzeti sve mjere kako bi meč protekao u sportskoj atmosferi,

- Navijačke grupe će pružiti maksimalnu podršku našim igračima i uzdržati se svih neprimjerenih i neprihvatljivih ponašanja i aktivnosti koji mogu ugroziti bezbjednost aktera i svih prisutnih na stadionu,

- Predstavnici Saveza i organi bezbjednosti će biti u kontaktu sa predstavnicima navijačkih grupa u cilju realizacije svih dogovorenih aktivnosti i rješavanja nepredviđenih okolnosti,

- Upućuje se apel i drugim navijačima da se na ovoj utakmici pridržavaju pravila fer-pleja i da na sportski način pomognu reprezentaciji BiH da ostvari pobjedu.

Komentari / 0

Ostavite komentar