Видео: На данашњи дан - Борац је био шампион БиХ!

На данашњи дан прије четири године, 22. маја Борац је постао шампион Босне и Херцеговине први и једини пут у историји бањалучког клуба!

Фудбал 22.05.2015 | 16:00
Видео: На данашњи дан - Борац је био шампион БиХ!

Бањалучани су своју прву круну обезбиједили коло прије краја након што су савладали Жељезничар на "Грбавици" и тако побјегли на осам бодова вишка у односу на сарајевске плаве.

Гол одлуке постигао је дефанзивац црвено-плавих Милан Ступар у 64. минуту.

За освојену титулу заслужан је тадашњи, али и актуелни кормилар "Великана из Платонове" Владо Јагодић, који је подсјетио на овај датум уз опаску да се брзо заборављају успјеси и добре ствари, а да се често наглашавају негативне.

"Данашњи датум је специфичан на више начина, мени су два важна, први је да смо освојили шампионски пехар, а други да је Новаку Ђоковићу данас рођендан и од срца му честитам", рекао је тренер Јагодић у уводу конференције за штампу пред 29. коло Премијер лиге Босне и Херцеговине и помало саркастично додао да се "титуле лако освајају, а још лакше заборављају".

Погледајте детаље са прославе освојеног пехара који је Бањалучанима уручио легендарни Ивица Осим.

Као и погодак Милана Ступара.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дзаиц

22.05.2015 14:12

Јесте био првак до ксу игали босњаци и хрвати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања

22.05.2015 17:27

Све док Врбас Бањалуком тец , Борац , Борац вјецно зивјеце, ајмо Борце бори се .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

23.05.2015 10:38

Борац то смо сви! 25.05. у 20:00 Борац - Војводина! Борац нас треба, то је прва љубав и ми смо његова армија. Браћо сви на стадион.

ОДГОВОРИТЕ