Video: Na današnji dan - Borac je bio šampion BiH!

Na današnji dan prije četiri godine, 22. maja Borac je postao šampion Bosne i Hercegovine prvi i jedini put u istoriji banjalučkog kluba!

Fudbal 22.05.2015 | 16:00
Video: Na današnji dan - Borac je bio šampion BiH!

Banjalučani su svoju prvu krunu obezbijedili kolo prije kraja nakon što su savladali Željezničar na "Grbavici" i tako pobjegli na osam bodova viška u odnosu na sarajevske plave.

Gol odluke postigao je defanzivac crveno-plavih Milan Stupar u 64. minutu.

Za osvojenu titulu zaslužan je tadašnji, ali i aktuelni kormilar "Velikana iz Platonove" Vlado Jagodić, koji je podsjetio na ovaj datum uz opasku da se brzo zaboravljaju uspjesi i dobre stvari, a da se često naglašavaju negativne.

"Današnji datum je specifičan na više načina, meni su dva važna, prvi je da smo osvojili šampionski pehar, a drugi da je Novaku Đokoviću danas rođendan i od srca mu čestitam", rekao je trener Jagodić u uvodu konferencije za štampu pred 29. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine i pomalo sarkastično dodao da se "titule lako osvajaju, a još lakše zaboravljaju".

Pogledajte detalje sa proslave osvojenog pehara koji je Banjalučanima uručio legendarni Ivica Osim.

Kao i pogodak Milana Stupara.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dzaic

22.05.2015 14:12

Jeste bio prvak do ksu igali bosnjaci i hrvati.

ODGOVORITE
Name

Nemanja

22.05.2015 17:27

Sve dok Vrbas Banjalukom tec , Borac , Borac vjecno zivjece, ajmo Borce bori se .

ODGOVORITE
Name

Borac

23.05.2015 10:38

Borac to smo svi! 25.05. u 20:00 Borac - Vojvodina! Borac nas treba, to je prva ljubav i mi smo njegova armija. Braćo svi na stadion.

ODGOVORITE