Сурови Стоичков поручио Реалу: Држите се ви кошарке!

Легенда Барселоне и светског фудбала окрутно се нашалила на податак да је Реал, у фудбалу, узео једну титулу у седам сезона.

Фудбал 23.05.2015 | 11:40
Сурови Стоичков поручио Реалу: Држите се ви кошарке!

Каже Христо Стоичков: "Чак и ја, у овим годинама, са гомилом пензионисаних играча, узео бих више титула од Реал Мадрида у последњих седам сезона".

Немојте га схватити буквално, али Бугарин је погодио у мету!

Милијарде евра потрошене су од када је преамбициозни Флорентино Перез отерао Рамона Калдерона и Предрага Мијатовића, и то после две узастопне титуле првака Шпаније (2006. и 2007. године), а онда освојио – једну титулу у Примери и једну у Лиги шампиона!

Да све буде горе, у последњих 11 сезона, Барселона је седам пута била првак Шпаније и три пута Европе, а можда ће и четврти пут 6. јуна у Берлину када се буде састала са Јувентусом.

Управо зато, Стоичков је имао поруку за Переза и све на стадиону "Сантијаго Бернабеу".

"Срамота је да су освојили једну титулу за седам сезона. Мислим да бих чак и ја, у овим годинама, са гомилом пензионисаних играча, освојио више. Ове сезоне, чини ми се, у Реалу су се више бавили кошаркашким тимом (који је постао првак Европе, прим. аут), а предлажем им да тако и остане јер ће свакако фудбалска финала гледати на телевизији".

У наредном периоду, Барселона ће после титуле првака играти два финала: Купа краља са Билбаом и Лиге шампиона са Јувентусом.

Стоичков је, такође, критиковао Реал због односа према легенди Икеру Касиљасу.

"Икер је икона светског фудбала, човек који је освојио све што се може освојити и не би требало да оде из Реала јер му неколико неостварених живота звижде са трибина", рекао је Стоичков.

Не терају из Мадрида само Касиљаса, већ и тренера Карла Анћелотија, а према последњим извештајима није немогућ сценарио да престоницу напусте и Кристијано Роналдо и Гарет Бејл. Први је наводно тражио састанак са Перезом, да чује планове како изаћи из актуелне кризе, а други се предомислио, према писању медија, и агенту рекао да му обезбеди нови клуб, што би требало да буде Манчестер јунајтед (за око 120 милиона евра!?).

Христо Стоичков (8. фебруар 1966, Пловдив), играо је за Барселону у два наврата, од 1990. до 1995. и од 1996. до 1998. године. Постигао је 118 голова на 254. утакмице.

Коментари / 0

Оставите коментар