Surovi Stoičkov poručio Realu: Držite se vi košarke!

Legenda Barselone i svetskog fudbala okrutno se našalila na podatak da je Real, u fudbalu, uzeo jednu titulu u sedam sezona.

Fudbal 23.05.2015 | 11:40
Surovi Stoičkov poručio Realu: Držite se vi košarke!

Kaže Hristo Stoičkov: "Čak i ja, u ovim godinama, sa gomilom penzionisanih igrača, uzeo bih više titula od Real Madrida u poslednjih sedam sezona".

Nemojte ga shvatiti bukvalno, ali Bugarin je pogodio u metu!

Milijarde evra potrošene su od kada je preambiciozni Florentino Perez oterao Ramona Kalderona i Predraga Mijatovića, i to posle dve uzastopne titule prvaka Španije (2006. i 2007. godine), a onda osvojio – jednu titulu u Primeri i jednu u Ligi šampiona!

Da sve bude gore, u poslednjih 11 sezona, Barselona je sedam puta bila prvak Španije i tri puta Evrope, a možda će i četvrti put 6. juna u Berlinu kada se bude sastala sa Juventusom.

Upravo zato, Stoičkov je imao poruku za Pereza i sve na stadionu "Santijago Bernabeu".

"Sramota je da su osvojili jednu titulu za sedam sezona. Mislim da bih čak i ja, u ovim godinama, sa gomilom penzionisanih igrača, osvojio više. Ove sezone, čini mi se, u Realu su se više bavili košarkaškim timom (koji je postao prvak Evrope, prim. aut), a predlažem im da tako i ostane jer će svakako fudbalska finala gledati na televiziji".

U narednom periodu, Barselona će posle titule prvaka igrati dva finala: Kupa kralja sa Bilbaom i Lige šampiona sa Juventusom.

Stoičkov je, takođe, kritikovao Real zbog odnosa prema legendi Ikeru Kasiljasu.

"Iker je ikona svetskog fudbala, čovek koji je osvojio sve što se može osvojiti i ne bi trebalo da ode iz Reala jer mu nekoliko neostvarenih života zvižde sa tribina", rekao je Stoičkov.

Ne teraju iz Madrida samo Kasiljasa, već i trenera Karla Anćelotija, a prema poslednjim izveštajima nije nemoguć scenario da prestonicu napuste i Kristijano Ronaldo i Garet Bejl. Prvi je navodno tražio sastanak sa Perezom, da čuje planove kako izaći iz aktuelne krize, a drugi se predomislio, prema pisanju medija, i agentu rekao da mu obezbedi novi klub, što bi trebalo da bude Mančester junajted (za oko 120 miliona evra!?).

Hristo Stoičkov (8. februar 1966, Plovdiv), igrao je za Barselonu u dva navrata, od 1990. do 1995. i od 1996. do 1998. godine. Postigao je 118 golova na 254. utakmice.

Komentari / 0

Ostavite komentar