БЕЛ: Гент је шампион, МитроГол најбољи стријелац...!

Оно кад не верујеш у свој тим довољно па закажеш рушење стадиона пре краја сезоне... У Белгији кључа.

Фудбал 22.05.2015 | 14:00
БЕЛ: Гент је шампион, МитроГол најбољи стријелац...!

Фудбалери Гента, који су скоро целе сезоне каскали за ривалима, Клуб Брижом, коло пре краја плеј-офа за титулу првака и пласман у Европу, први пут у историји постали су шампиони Белгије.

За нове прваке наступају и двојица наших фудбалера, Марко Полетановић који је стигао из Војводине и Урош Витас, бивши играч Рада.

Гент тренера Хајна Фахнесебрука победио је Стандард из Лијежа 2:0 у четвртак увече и казнио серију Брижа од три пораза у претходне две недеље.

У последњем колу, Гент ће играти у гостима против Андерлехта, који ће јурити победу над шампионом у нади да ће у исто време Бриж кикснути против Кортрајка код куће и изгубити друго место, тј. квалификације за Лигу шампиона.

У последњем колу играју и Стандард и Шарлроа, што такође неће бити небитна утакмица. Наиме, Шарлроа и Кортрајк боре се за пето место у плеј-офу које доноси бараж за пласман у Лигу Европе наредне сезоне. Ко буде пети играће још 180 минута са победником двомеча Локерен – Мехелен и тада ће Белгија знати којих пет клубова ће је представљати у Европи.

Гент је учесник Лиге шампиона, Бриж и Андерлехт се "кољу" за квалификације за ЛШ, док се Стандард, Кортрајк и Шарлроа боре за два места која воде у Лигу Европе, кроз квалификације, а придружиће им се у тој борби и Локерен или Мехелен.

А, кад смо код Мехелена нашег тренера Александра Јанковића и трија Далибор Веселиновић/Иван Обрадовић/Милош Косановић, они су се из борбе за опстанак лансирали право у борбу за Европу, од које их дели још око 270 минута фудбала. Али, посао им је отежала Управа клуба...

Наиме, после 2:2 у гостима са Локереном (Нголон 34, 56 – Веселиновић 11, Несенс 49), жуто-црвени у суботу од 20 часова играју реванш као домаћини и, уколико буду бољи укупним резултатом, играће као што смо већ рекли, са петим (Стандард, Кортрајк или Шарлроа) у плеј-офу за Лигу Европе.

Али, као домаћини у Левену!

Наиме, челници клуба нису ни сањали да ће их Јанковић одвести тако далеко, па су раније још заказали почетак радова на рушењу трибине и изградњи нове, веће, како би се повећао капацитет стадиона. Како је Мехелен настављао свој поход ка Европи, тако су се у белгијском систему такмичења отварали нови датуми и заказивале нове утакмице, па је такмичарска сезона "дебело" ушла у унапред склопљене послове и, назад није било...

Против Локерена, а можда касније и у "дисајдеру" за Европу, Јанковић, Веселиновић, Обрадовић и Косановић играће у оближњем Левену.

Наш Александар Митровић из Андерлехта, који је према многим тврдњама већ потписао за Њукасл, постигао је у четвртак увече гол за 0:2 у Кортрајку, али је меч завршен резултатом 2:2, па је тако Андерлехт препустио другу позицију Брижу и угрозио пласман у Лигу шампиона наредне сезоне.

Митровићу је, после 14 погодака у првој фази такмичења, ово био пети гол у доигравању шесторке за титулу и Европу, па је са 19 голова у сезони тренутно водећи стрелац Јупилер лиге. Рачунајући и остала такмичења, наш репрезентативац постигао је 26 голова у Белгији.

ПАРОВИ ПОСЛЕДЊЕГ КОЛА:

Недеља, 14:30

Клуб Бриж – Кортрајк
Андерлехт – Гент
Стандард – Шарлроа

ТАБЕЛА:
Гент 49, Бриж 44, Андерлехт 43, Стандард 37, Шарлроа 36, Кортрајк 34.

Коментари / 0

Оставите коментар