Ђиро: Контадор одмиче, Жилберу 12. етапа!

Бициклиста тима БМЦ Филип Жилбер тријумфовао је на 12. етапи трке Ђиро д’Италија, воженој по киши од Имоле до Вићенце у дужини од 190 километара.

Остали спортови 22.05.2015 | 11:00
Ђиро: Контадор одмиче, Жилберу 12. етапа!

Белгијски ветеран је напао у последњем клометра етапе пред успон Монте Берико и успео да побегне у свом стилу, а на крају је кроз циљ прошао три секунде испред водећег у генералном пласману Алберта Контадора. Треће место заузео је возач Лампре-Мериде Дијего Улиси.

Шпански бициклиста, који брани боје Тинкоф-Сакса, успео је да освоји вредне три бонус секунде, а захваљујући томе што је Фабијан Ару из Астане био 11 секунди даље, без проблема је задржао розе мајицу.

Акцију су у четвртак обележили бројни падови по клизавим путевима, а као велики победник после напорног дана изашао је Контадор.

32-годишњи Жилбер је у Вићенци дошао до друге етапне победе на Ђиру у каријери, и то пошто је његов тим имао заиста лош дан у Имоли у среду.

„Био је ово веома напоран дан јер је ритам био веома брз од почетка. Покушали смо у среду, али сам био празан на крају. Био сам разочаран и нисам добро спавао. Али, овог јутра смо имали састанак и одлучио сам да се борим до краја. Спортски директори су имали поверење у мене и то је била права одлука“, рекао је Жилбер.

Контадор сада има 17 секунди предности у односу на Аруа у генералном пласману овогодишњег Ђира.

Ђиро се наставља у петак етапом дугом 147 километара од Монтекио Мађореа до Јесола.

Коментари / 0

Оставите коментар