Маникир без одласка у салон

Прочитајте 5 трикова професионалаца, који ће вам помоћи вам маникир буде "као са слике"!

Мода и љепота 22.05.2015 | 07:02
Маникир без одласка у салон

1. Уклоните лак са ноктију користећи четкицу за маскару.

Да би нови маникир изгледао савршено, потребно је добро скинути претходни лак за нокте. Лак понекад може упорно да се задржава у угловима ноктију. Да бисте се отарасиле досадних остатака боје, сипајте скидач лака за нокте на претходно опрану четкицу из маскаре коју сте потрошиле. Бићете изненађене колико ће вам овај чаробан трик помоћи!

2. Водите рачуна о томе да нокти морају бити суви.

Након уклањања лака, потребно је да оперете руке и осушите их пешкиром. Уколико се на ноктима налази крема, уље за заноктице или неки сличан производ, лак се неће дуго задржати на ноктима.

3. Наносите лак у танким слојевима.

Да би се лак дуже задржао и да би избегле круњење лака, потребно је да нанесете танак слој. Након првог слоја, сачекајте да се осуши, па потом нанесите и други слој, трудећи се да буде танак. Избегавајте да мућкате бочицу и покушајте само да је протрљате између дланова-то ће спречити стварање мехурића у лаку и његово згрушавање.

4. Не заборавите ивице (врхове) ноктију.

Да би се лак дуже задржао, при наношењу другог слоја, четкицом нанесите лак скроз уз врх нокта. То ће спречити да лак крене да се скида.

5. Користите фен за косу за брже сушење лака.

Можда немамо све лампу за нокте као у салонима, али то нас не спречава да нам маникир буде једнако савршен. Када нанесете лак, феном просушите нокте. Тако нећете морати дуго да чекате да се лак у потпуности осуши и нећете га покварити, јер журите, а нокти нису у потпуности суви.

Извор: Супер жена

Коментари / 0

Оставите коментар